Motokaubad tõi Saaremaa mootorrattaturule konkurentsi

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
PROOVI­SÕIDUKS: 
Tauno Kiisi näidatud populaarne ratas 
MT-07 jääb Kures­saares ka proovisõitude tarvis.
MAANUS MASING
PROOVI­SÕIDUKS: Tauno Kiisi näidatud populaarne ratas MT-07 jääb Kures­saares ka proovisõitude tarvis. MAANUS MASING Foto: Saarte Hääl

Sellest kevadest on Kuressaares Talli tänaval asuv Motokaupade kauplus Yamaha mootorrataste ametlik esindus Saaremaal. Nõnda pole Yamaha rataste soetamiseks enam tarvis mandrile sõita.

Autofrend OÜ Motokaupade kaupluse juhataja Tauno Kiis tõdes, et tegelikult on nad Yamahaga koostööd teinud ammu – juba 2008. aastast. Seni on müüdud nende mopeede ja rollereid ning paadimootoreid. Samuti on Yamaha mototehnikale tehtud hooldetöid, garantiihooldust ja remonti.

Pole Hondadest kallimad

“Tundus, et oleme piisavalt kogemusi ammutanud ja küpsemaks saanud ning mõistlik oleks samm edasi liikuda, alustades Saaremaal Yamaha mootorrataste müügiga,” tähendas Kiis. “Meile on see suur tunnustus kaubamärgi maaletoojate poolt, sest Yamaha on ikkagi mootorrataste maailmas tippbränd.”

Tauno Kiis tõdes, et kui automarkide müügiesindusi on Saaremaal terve hulk, siis mootorrattaid on seni müünud vaid Honda esindus. “Toome nüüd Yamaha talle kõrvale, et Saaremaa inimestele ei jääks muljet, nagu oleksid olemas ainult Honda mootorrattad,” rääkis Kiis.

Yamaha mootorrattad ei ole tema sõnutsi hinnatasemelt Honda ratastest kallimad, küll aga paistab tootja silma oma innovaatilisusega rataste tootmisel, kinnitas Kiis. “Väga palju on tulnud uuendusi nii mootorrattasarjades kui uutes mootorites,” kõneles kaupluse juhataja.

Näiteks nn naked bike tüüpi mootorrattad oma kerge kaalu, hea juhitavuse ja kiirendusega on suurepärased sõitmiseks nii linnatänavail kui ka maanteedel. Neid mootorrattaid on Yamaha teinud terve seeria, alustades 125-kuubikulistest ja lõpetades 1000-kuubikulistega. “Nende hulgast populaarsemad rattad on meil kohapeal nüüd olemas,” kinnitas Tauno Kiis.

Kaupluses on esindatud ka saarlaste seas suurt poolehoidu võitnud Enduro rattad, millega saab sõita nii tee peal, metsa vahel kui ka põllul. Proovisõidurattaks jääb Kiisi sõnul populaarne Yamaha MT-07. “Et anda võimalus tõsistele huvilistele, kes tahaksid masinat enne proovida,” tähendas kaupluse juhataja.

Juhul kui kaupluses kohapeal mõnda huvipakkuvat ratast pole, siis on võimalik see siia tellida. Info ja kataloog on nii kaupluses kui ka kodulehel olemas. Saaremaale jõuab tsikkel Tallinna laost kolme päevaga.

Maailmas on Yamaha mootorrataste tootmise poolest esirinnas ja n-ö esikoha eest võisteldakse just nimelt Hondaga. Yamaha hoiab aga kindlat liidripositsiooni merendusvaldkonnas.

“Nende paadimootorid on väga laialt levinud. Yamaha paadimootorite turg küünib maailmas 70 protsendini,” kinnitas Kiis.

“Seda on ka hästi näha sadamates ringi liikudes ja vaadates, mis mootorid paatidel peal on.”

Väga vastupidavad

Nende mootorrattad on lihtsalt vastupidavad. Hiljuti USA-s tehtud uuringu kohaselt on Yamaha esikohal selle poolest, et nende ratastel esineb kõige vähem vigu ja probleeme. “Meie näeme seda oma igapäevases töös. Mototehnika remondiga oleme tõsiselt tegelenud viimased 10 aastat ning väga palju käib ka veel 1980. ja 1990. aastate alguse Yamahasid, mis on väga hästi vastu pidanud ja sõidavad veel kenasti.” Paljud teiste markide rattad on selle aja peale jäänud juba lõplikult “puhkama”.

Motokaubad toetab ka noortesporti ja on sponsoriks Vihur Motospordi võidusõidutiimile, kes kasutab ringrajal Yamaha R6 superbike. Selle asutajad on endine võidusõitja Marko Rohtlaan ja Saaremaa mees Jüri Randla juunior, kes on ka ise üks sõitjatest. Uudisena võttis Autofrend kasutusele uue nime “Motokaubad” ning selle jaoks valmis ka veebipood, mille aadress on www.motokaubad.ee.

Tagasi üles