Muusikafestivalil tabati narkodiilerid

Kristina Õun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Läinud nädalavahetusel leidis Orissaare vallas aset festival I Land Sound, kus viie isiku suhtes alustati narkootikumidega seotud väärteomenetlust ja kolme suhtes kriminaalmenetlust narkootikumide käitlemise tõttu.

13.-15. juulil peeti Illiku laiul elamusfestivali I Land Sound, kus astusid üles elektroonilise muusika viljelejad ja armastajad üheskoos kohaliku rahva ja kõigiga, kes merehõngulisest miljööst lugu peavad.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Maria Gonjaki sõnul pidasid ürituse turvatöötajad muusikafestivalil kokku kinni kaheksa inimest, kes anti narkootiliste ainete ebaseadusliku käitlemise kahtlusega üle politseile. Politsei alustas ühe isiku suhtes väärteomenetluse narkootikumide tarvitamise eest, nelja isiku suhtes alustati väärteomenetlus väikeses koguses narkootilise aine käitlemise eest. Kolmel juhul tuli politseil algatada kriminaalmenetlus suures koguses narkootilise aine omamise eest. Gonjaki sõnul ei olnud tegemist kohalike inimestega.

Konfiskeeritud ained edastati ekspertiisi, mis tuvastab täpselt, mis ainetega oli tegu. „Kahju, et noored teevad selliseid valikuid ning kahjustavad teadlikult oma tervist ja edasist elu,“ märkis Kuressaare politseijaoskonna juht Rainer Antsaar. Narkootiliste ja psühhotroopsete ainete suures koguses ebaseadusliku käitlemise eest on seadusega ettenähtud karistuseks vangistus 1-10 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles