Saksamaa valimiste peamine intriig: Kes hõivab kolmanda koha?

Urmas Kiil
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kes saab Saksamaa järgmiseks kantsleriks, on selge. Nii arvavad vähemalt poliitvaatlejad, toetudes avaliku arvamuse küsitlustele. Milliseks kujuneb aga riigi uus valitsus, on praegu veel raske prognoosida.

Uudistekanalil Deutsche Welle hiljuti näidatud reportaažis võis näha sellist stseeni. Berliini ühe metroojaama vahetus läheduses on üles seatud Angela Merkeli hiigelsuur fotoportree. Jääb mulje, et möödujate tähelepanu see eriti ei köida. Varastele hommikutundidele vaatamata teeb üks kristlike demokraatide kandidaat agaralt valmiskampaaniat ning püüab möödujatele partei programmi ja maiustusi sokutada. Suurem osa inimestest eelistab pealetükkivat poliitikut vältida. Ent kangekaelne vali-mind-mees toimetab visalt edasi.

Kampaania eripära

Võib oletada, et suve lõpus võis äsja kirjeldatud vaatepilti näha pea kõigis Saksamaa linnades. Alanud oli ju valimiskampaania, mille finaal on homme. Tuleb aga tõdeda, et Saksa ajakirjanduses polnud valimiskampaania siiski teema number üks ja poliitikute avalikes kohtades ülesseatud retušeeritud portreed ei paelunud inimeste tähelepanu kuigivõrd. Näiteks domineerisid lehe- ja teleuudistes veel septembri alguses hoopis sellised isikud nagu Trump ja Erdoğan ning üks keskkonnakaitse valdkonda kuuluv valuteema – liblikate populatsiooni kahanemine Kesk-Euroopas...

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles