Onkoloogi vastuvõtud Kuressaares said rohelise tule

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
“Oleme arvestanud, et meil hakkab aastas keemiaravi saama sadakond patsienti,” lausus Kuressaare haigla ravijuht Edward Laane.
“Oleme arvestanud, et meil hakkab aastas keemiaravi saama sadakond patsienti,” lausus Kuressaare haigla ravijuht Edward Laane. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Terviseamet andis Ida-Tallinna keskhaiglale loa ambulatoorseteks onkoloogiateenusteks Kuressaare haiglas.

“See luba annab õiguse teha onkoloogi ambulatoorseid vastuvõtte, kus patsiente konsulteeritakse ja kirjutatakse välja retsepte,” ütles ravijuht, SA Kuressaare Haigla juhatuse liige Edward Laane. Tema sõnul on esimene ITK onkoloogi vastuvõtt kavas juba mai viimasel nädalal.

SA Kuressaare Haigla nõukogu esimehe Kalle Laaneti sõnul on terviseametilt loa saamine haigla jaoks väike samm edasi, et osutada saarlastele võimalikult palju ja kvaliteetseid tervishoiuteenuseid kodusaarel. “Kindlasti pingutame selle nimel, et teenuste hulka ja kvaliteeti veelgi kasvatada,” lausus Laanet.

Edward Laane sõnul terviseameti väljaantud loast siiski ei piisa, et Kuressaares keemiaravi osutada. Selleks on Kuressaare haiglal tarvis esmalt sisse seada ravimite lahustuskeskus ja ruumid päevaravi jaoks patsientidele, samuti õe ruum.

Lahustuskeskus plaanitakse sisse seada apteegis selleks kohandatud ruumis, kus leiab koha ka spetsiaalne tõmbekapp. Keemiaravi osutamiseks võetakse aga kasutusele haiglahoone C-korpuse 1. korrusel asuvad, praegu tühjana seisvad ruumid, kuhu pärast remonti saab patsientide jaoks paigutada kolm-neli voodit.

“Oleme arvestanud, et meil hakkab aastas keemiaravi saama sadakond patsienti,” lausus Laane. 

Ühte samas koridoris asuvatest kabinettidest on aga kavas kolida MTÜ Saaremaa Vähiühing teabetuba.

“Kogu erakorralise meditsiini osakond läheb ju peagi remonti,” tähendas Laane. 

Keemiaravi pakkuva keskuse loodab haigla valmis saada sügiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles