Eakad tähistasid kevadet Kurgede ballaadide saatel

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy

Pihtla ja Kihelkonna osavalla eakad tegid tutvust kevadpeol Sandla kultuurimajas.

Eile lõunaks oli Sandla kultuurimaja saali kaetud pidulauad, mille taha sättis end istuma poolsada külalist.

Kokkutulnuid rõõmustasid oma kontserdiga Kaali ja Pihtla kooli õpilased, kelle esitatud laulud ja pillilood panid nii mõnegi kuulaja jala lugude taktis kõpsuma.

Kui lavale astusid aga külalised Tartust, muusikud Sirje ja Rein Kurg, esitamaks oma igihaljaid lugusid, sai saalipõrand pärast paari esimest laulu tantsupaare täis.

Piduliste sekka kuulusid ka Noimi ja Kalvi Paiste.

“Meie pole igapäevased Pihtla inimesed, aga meil on siin suvekodu,” ütles elupõline hambaarst, endine Kuressaare hambapolikliiniku juhataja Noimi Paiste. “Mu abikaasa on sündinud Pihtlas, mina jällegi Kihelkonnal.”

Proua Noimi sõnul on pidu Pihtla ja Kihelkonna inimeste jaoks tore võimalus kokku saada. “Kuna olen Kihelkonnalt ära juba ammu – eks paista, kas siin täna mõne varasema tuttava ära tunnen,” lausus ta.

Tiiu ja Raivo Kauber olid peole tulnud Kihelkonna osavallast Abula külast. “Meie tulime tänu Kihelkonna rahvamaja juhatajale Sirje Tagelile, kes meile bussisõidu siia korraldas,” lausus Tiiu Kauber. “Meie kandis kantakse pensionäride eest hästi hoolt – et meil kodus igav ei oleks.”

Sandla kultuurimaja juhataja Annely Õisnurme sõnul on tal hea meel, et peole oli saabunud ka meessoo esindajaid, olgugi et tavalisest vähem. “Veel kuus aastat tagasi oli meie pidudel vaid mõni üksik mees, praeguseks on asjad aga õnneks muutunud,” rääkis Õisnurm. “Meie pensionäride pidudel tahetakse tantsida ja seepärast on need peod ikka ansambliga.”

Annely Õisnurme sõnul on Pihtla piirkonna eakate pidudele oodatud kõik, kes on või on olnud selle kandiga seotud – kas seal sündinud või kunagi elanud või töötanud.

Sügisene juba traditsiooniks saanud pidu pensionäridele leiab Sandla kultuurimajas aset 1. oktoobril, et tähistada eakate päeva. Seekordne Pihtla piirkonna eakate pidu oli arvult juba 22. Eelmine kord peeti pidu koos Pöide eakatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles