Kuressaare saab videovalve valmis juuniks

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
JÄLGIB TURGU: Priit 
Pihel näitab esimesena ülessaanud kaamerat Kuressaare turuplatsi 
jälgimiseks.
JÄLGIB TURGU: Priit Pihel näitab esimesena ülessaanud kaamerat Kuressaare turuplatsi jälgimiseks. Foto: Raul Vinni / Saarte Hääl

Kuressaare linna uued videovalvesüsteemid on edaspidi ligipääsetavad politseile ja vajadusel ka vallavalitsusele.

Esimesed kaks kaamerat 16-st paigaldati Kuressaare turuhoonele. Järgmised 14 tulevad peamiselt kesklinna piirkonda Torni ja Pargi tänava vahele. Vallavalitsuse IT-juhi Anu Tanila sõnul peaks kuni Kitzbergi tänavani olema kaameravalmidus olemas juunikuu jooksul, viimased kaamerad pannakse siis, kui ehitajatel viimane teelõik lõplikult valmib. Millal videovalve reaalselt tööle hakkab, sõltub Tanila sõnul politseist.

Foto: Graafika: LIINA ÕUN

Kontroll kaamerate üle lähebki politsei kätte ja need hakkavad toimetama PPA serverite põhiselt. Anu Tanila sõnul saab ka Saaremaa vallavalitsus üsna tõenäoliselt lepingulise võimaluse kaamerapilti vajadusel kasutada. Taolised süsteemid ja lepingud on mitmes Eesti linnas.

Avalikkus kaamerapilti nägema ei hakka, tegemist on puhtalt järelevalvekaameratega. Tanila sõnul ei hakata ka vallavalitsusest kindlasti vastama elanike päringutele teemal, kas saab kontrollida, kas keegi mingil kellaajal kesklinnas jalutas. 

“Kui kellelgi on vajadus midagi kontrollida, tuleb pöörduda politseisse ja nemad menetlevad juhtumeid vastavalt seadusele,” selgitas Tanila. Kaamerad saavad olema 8 megapikslilise eraldusvõimega, mis on valvetegevuse jaoks täiesti piisav.

Kaameraid paigaldava ettevõtte Connecto osakonnajuhataja Priit Pihel ütles, et kaamerate kaabeldus vastab ka rohkematele vajadustele. Igas kaamerapunktis on valmidus nelja kaamera paigaldamiseks.  

Anu Tanila sõnul saab süsteemi tööle hakkamisel hinnata, kui õiged kaamerate asukohad on ning kas neid on vaja keerata või hoopiski lisakaameraid paigaldada.

Priit Pihel märkis, et kindlasti tuleks linnaruumi lisada ka vastavad sildid, kui tegu on videovalve piirkonnaga. Anu Tanila kinnitusel peaksid sellised teavitused tõesti tulema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles