HOOLEKOGU: Rohu lasteaia ees on ohtlik liiklus

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
VAJAB REGULEERIMIST: Hoolekogu liige Gerda Johanson teab lapsi Ivot ja Emilit iga päev lasteaeda viies hästi, milline olukord liikluses valitseb.
VAJAB REGULEERIMIST: Hoolekogu liige Gerda Johanson teab lapsi Ivot ja Emilit iga päev lasteaeda viies hästi, milline olukord liikluses valitseb. Foto: Raul Vinni/Saarte Hääl

Kuressaare Rohu lasteaia hoolekogu eestvedamisel on liikluskomisjonile tehtud ettepanek kaaluda lasteaia-esisele tänavale künnise paigaldamist. 

Rohu lasteaia hoolekogu on varemgi palunud Rohu tänavale vöötraja lähistele künnise paigaldada, kuid seni on piirdutud kiirusepiiranguga. Hoolekogu eelmisel nädalal toimunud koosoleku tulemusena läheb künniseküsimus liikluskomisjoni 5. juuni koosolekule. Asjaosalised on selle paigaldamise osas meelestatud optimistlikult.

Lasteaia direktor Anne Maripuu ütles, et olukord tänaval on tõepoolest keeruline. Tema sõnul ei ole väga halbade tagajärgedega õnnetusi õnneks juhtunud, kuid lapsed jooksevad ikkagi autode vahelt teele ja liiklus on tihe. Omavalitsus rajas kunagi sinna vöötraja, kuid seda eesmärgiga vaadata, kas see aitab. Maripuu kinnitusel eelistaks lasteaed pigem mingit tõkist.

Lasteaia hoolekogu liikme Gerda Johansoni sõnul on Rohu tänav kitsas ja autosid pargitakse mõlemale poole. Nähtavus on halb kõigil, kuid autojuhid kipuvad ikkagi kihutama. “Lapsed on ettearvamatud ning oht, et nad autode vahelt teele tormavad, on suur,” selgitas Johanson, miks hoolekogus künnis taas teemaks tõusis. Temagi ütles, et varem on kihutajaid rahustada püütud vöötraja ja kiirusepiiranguga, ent paraku need siiski ei tööta.  

Liiati paistab tulevik üsna tume, kuna sinnakanti tekib ka riigigümnaasium. Naabertänaval asuvale asenduspinnale kolivad aga lähiajal Tuulte Roosi lasteaia rühmad. Seega liikluskoormuse vähenemise lootust ei ole.

Saaremaa vallavalitsuse majandus- ja haldusosakonna juht Mikk Tuisk viib teema liikluskomisjoni istungile. Tuisu sõnul käib ta ka ise oma last samasse lasteaeda viimas ja kihutamist ta küll märganud ei ole. Samas on ta seda meelt, et ülekäiguraja juurde oleks künnist hea paigaldada.

Künnise paigaldamist pooldab ka Kuressaare politseijaoskonna patrullteenistuse juht Matis Sikk. “Seal on parkivaid sõidukeid ja tänavat ületavaid inimesi palju ning isegi kui kiirused pole suured, siis ohutust lisab see igal juhul,” sõnas Sikk.

Audit uuriks lahendusi

Kuressaare linna liikluskorralduse kitsaskohad peaks ära näitama plaanitav audit, mille tellimine on töös.

Mikk Tuisu sõnul on auditi üks olulisemaid teemasid kindlasti see, millised tänavad võiks muuta ühesuunaliseks, et saada juurde parkimisruumi ja soodustada kergliiklust. Samas lisas Tuisk, et spetsialistide hinnangul on omad ohud ka ühesuunalise liikluse korral. Sellega tõusvat kiirus, kuna ruumi tekib sõitvale autole rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles