Orissaare seeniorid: miks ei täideta vallavanema korraldust?

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Seeniorid. Pilt on illustratiivne.
Seeniorid. Pilt on illustratiivne. Foto: www.freepik.com

Orissaare vanemaealiste ja MTÜ Orissaare Tugikeskus esindaja Maaja Vabrit küsib kirjas Saaremaa vallavanemale, miks ei täideta vallavanema käsku, millega anti teenuskeskusele ülesanne leida seenioridele tegutsemiseks sobivad ruumid.

Teenuskeskus pole selle ülesandega hakkama saanud ning nii pidigi Vabrit oma murega pöörduma otse vallavanem Madis Kallase poole. 2009. aastast tegutseb Orissaares seltsing Orissaare Eakad ja alates aastast 2011 MTÜ Orissaare Tugikeskus kui sotsiaalse suunitlusega  vabaühendus, kes keskendub töötutele ja viimasel ajal põhiliselt vanemaealistele, selgitab Vabrit veel kord vallavanemale nende tegevuse sisu. 

Nüüd on kogu kaheksa aasta töö ja tegevus maha visatud.

Ühtlasi tõdeb ta, et nüüd on kogu kaheksa aasta töö ja tegevus maha visatud. Seda põhjusel, et kui varem pakuti Orissaare lasteaia ühe rühma ruumides päevakeskuse teenust ja korraldati seltsidaamide koolitust, siis nüüd on tegevus peatunud. ““Tänu” vallavalitsuse ükskõiksele suhtumisele eakate elukvaliteedi parandamise tegevusse,” toob seenioride esindaja kirjas põhjuse välja.

Olukorrast on korduvalt räägitud Saaremaa pensionäride ühenduse juhi Ants Kanguriga, kes omakorda on vestelnud orissaarlasest abivallavanema Marili Niitsiga. 

Too lubas, et vanemaealiste tegevuseks leitakse ruumid õpilaskodu keldriruumis. Nüüd olevat aga selgunud, et Orissaare gümnaasiumi direktoril on nende ruumidega hoopis teised plaanid ning nõnda on seegi lootus luhtunud. Maaja Vabriti sõnul on nüüd vaja osapooltega kiiresti kohtuda, et see kahetsusväärne lugu ära lahendada.

Vallavalitsusest öeldi Saarte Häälele, et Orissaare seenioridele vaba pinna leidmist arutatakse reedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles