Saarte Hääl osales BBC tippspetsialisti töötoas

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
KOOLITUSELE! Vasakult Saarte Hääle kujundaja-küljendaja-veebitoimetaja Anette Sannik, ajalehe Põhjarannik peatoimetaja Erik Gamzejev, Saarte Hääle peatoimetaja Gunnar Siiner ja Põhjaranniku tegevtoimetaja Erik Kalda.
KOOLITUSELE! Vasakult Saarte Hääle kujundaja-küljendaja-veebitoimetaja Anette Sannik, ajalehe Põhjarannik peatoimetaja Erik Gamzejev, Saarte Hääle peatoimetaja Gunnar Siiner ja Põhjaranniku tegevtoimetaja Erik Kalda. Foto: Anette Sannik

Läinud nädalal toimus Riias Baltic Centre for Media Excellence’i (BCME) ehk eesti keeli Baltimaade meedia oivakeskuse või lihtsalt nutika ajakirjanduse keskuse korraldatud koolitus, kus osalesid konkursi korras väljavalitud regionaalsed meediaettevõtted kõigist Balti riikidest. Riias oli auditooriumi töötoas koolitajaks BBC andmespetsialist Anna Vissens.

Koolitusel osalenud Saarte Hääle veebitoimetaja Anette Sanniku sõnul keskendus koolitus sellele, et muuta osalejad oma valdkonnas veelgi professionaalsemaks. “Mõelda suurelt ja olla veel paremad,” tõi Sannik välja koolituse eesmärgi. “Keskenduti sellele, kuidas teostada erinevaid uuringuid oma lugejate/vaatajate hulgas ning saadud tulemuste abil vajadusel ümber mõelda oma meediaettevõtte kajastatavaid teemasid,” kõneles lehe veebitoimetaja. “Mida uut teha või mis üldse välja jätta.”

Riias toimunud koolitusel oli Anette Sanniku sõnul ühtviisi parasjagu nii teooriat kui ka praktilisi ülesandeid. “Näiteks pidime välja mõtlema, millise uue meediasuuna või idee võiksime tulevikus teoks teha,” rääkis Sannik. “Aga kuna me tahamegi selle idee päriselt ellu viia, siis jätame selle praegu enda teada. Muidu pole põnev,” lisas ta.

Saarte Hääles lisaks veebitoimetaja tööle ka kujundaja-küljendajana ametis olev Sannik leiab, et kõik koolitused tulevad alati kasuks. “Hea lisa kõigele uuele õpitule on ka uute inimestega tutvumine ja teadasaamine, mismoodi nemad oma meediaettevõttes igapäevaselt tegutsevad.”

Kõnealust regionaalse meedia arenduse projekti rahastab Saarte Hääle peatoimetaja Gunnar Siineri sõnul Ameerika suursaatkond ja Eestist osalevad projektis peale Saarte Hääle Põhjarannik ja Edasi.

Siineri sõnul kestab projekt ühtekokku pool aastat ja selle raames saavad valitud väljaannete toimetused koolitusi erinevatelt oma ala tippudelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles