Jõiste supelrannale hakatakse otsima uut rentnikku

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
Jõiste rand 2018. sügisel.
Jõiste rand 2018. sügisel. Foto: Anette Sannik

Saaremaa vald lõpetab lepingu Jõiste ranna senise rentnikuga ja korraldab rannaala haldaja leidmiseks välja uue konkursi.

Leisi teenuskeskuse juht Tuuli Pärtel ütles, et vajadus uue haldaja järele on olemas, sest rand nõuab hooldamist. Rahvas käib rannas sõltumata ilmast, küllaltki populaarne on rand välismaalt tulnud karavanide peatumispaiga ja telkimiskohana. “Juba maikuus hakkasid seal sel aastal karavanid käima, esimene, mida nägin, oli Prantsusmaalt,” rääkis Pärtel.

Loodetavasti veel sel suvel saab rand uue rentniku, oma sellekohasest huvist on teada andnud Roobaka Puit OÜ.

Ligemale viis aastat supelranna haldamisega tegelenud ja lepingu ennetähtaegselt üles öelnud MTÜ Vaba esindaja Asko Berens on Saarte Häälele öelnud, et ranna haldamisega tegelemiseks ei jätku tal lihtsalt aega, kuid sinna toetustega rajatud atraktsioone ei tohiks kindlasti suveks hooldamata jätta. 

Endine Leisi vallavalitsus alustas Jõiste-Paaste rannaala korrastamist 2006. aastal. 2007. aastal sai puhkeala elektrivarustuse, valgustuse, veevärgi, välidušid ja rannavalve maja. Kokku kulutas vald koos EAS toetusega rannaala puhkepiirkonnaks väljaarendamisele umbes kaks miljonit krooni. Puhkealal on ka teed, parkla, pallimänguväljakud, telkimis- ja lõkkekohad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles