Pargi lasteaed ei saanud köögile luba

Karoliina Tammel
Copy
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: unsplash.com

Vastremonditud Kuressaare Pargi lasteaed on mures uue köögiga, mida lastele söögitegemiseks kasutada ei saagi. Kuigi köök ja kokad pidid tööle hakkama juba eelmisel nädalal, söövad lapsed siiani Coopist tellitud toitu. Põhjus peitub selles, et päästeamet ei andnud lasteaia köögile kasutusluba. 

Päästeameti Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuhi Maris Mooritsa sõnul jäi luba andmata, kuna köök ei vasta suurköökidele esitatavatele kehtivatele tuleohutusnõuetele. 

“Tegemist on erilahendusega, mis vajab täiendavat analüütilist ohutuse tõendamist. Ehk teisisõnu peavad ehitaja ja tellija koostöös tõestama praeguse lahenduse ohutust või viima selle kooskõlla seaduses toodud nõuetega,” selgitas Moorits. 

Pargi lasteaia direktor Kai Jürlau kinnitas, et kööki tõepoolest söögitegemiseks veel kasutada ei saa. “Peab veel üle vaatama mingid osad ventilatsioonis, et kõik oleks turvaline. Lapsi toitlustab praegu ikka Coop,” ütles Jürlau.

Vallavalitsuse ehitusinsener Mehis Kallas selgitas, et küsimus on standardi käsitlemise erinevates arusaamades. “Vanade põhimõtete järgi süsteemi käivitamine tuleb hoone haldajale rahaliselt kulukam. Töö käib praegu selle nimel, et süsteem oleks ka energiatõhus,” sõnas Kallas.

Tema sõnul peab valmistoidu toomine lõppema ajaks, kui maja läheb tööle täisvõimsusel. Kokkuleppe ja lahenduseni loodetakse jõuda järgmise nädala keskpaigaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles