HOBI: Vana Vene auto pole äraviskamiseks

Alver Kivi
, Toimetaja
Copy
VÄÄRIKAS KOLLEKTSIOON: Kuigi autosid on õue peal palju, näeb Mikk Maripuu võimalust nii mõnegi masina juurde muretsemiseks.
VÄÄRIKAS KOLLEKTSIOON: Kuigi autosid on õue peal palju, näeb Mikk Maripuu võimalust nii mõnegi masina juurde muretsemiseks. Foto: Irina Mägi/Saarte Hääl

Kui autol oleks hing, siis oleks kindlasti tema suurim sõber Mikk Maripuu, kelle hinnangul on ka kõige romum sõiduk kordategemist väärt ja vanarauaks saamine pole ainus võimalus. Nii on ta oma õuele kogunud juba 22 muidu ajalooks saanud liiklusvahendit.

Üldiselt on meist enamiku suhtumine autosse ühene – mõnda aega sõidame ja remondime ning kui tekib võimalus, vahetame oma sõiduriista uuema vastu välja. Teeme väikesed liigud ka ja paneme edasi, kuni järgmise korrani.

Keskkonnaministeeriumi hinnangul ei riku aias, metsatukas või linnatänaval kasutult seisev autoromu mitte ainult vaadet, vaid on ohtlik ka keskkonnale. Ametnike seisukoht on, et vanale autole saab kinkida uue elu, viies ta sinna, kust tast tehakse midagi uut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles