Rahvas kippus pärast purjutamist rooli

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
MEELIS JUHANDI
MEELIS JUHANDI Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Läinud nädalal vajati Saare maakonnas politsei abi 47 korral. Algatati viis kriminaalmenetlust, millest kolme puhul oli põhjuseks mootorsõiduki juhtimine joobeseisundis.

Toime pandi 40 väärtegu, millest kolm olid samuti mootorsõiduki juhtimised alkoholijoobes. "Lisaks tuli politseinikel 18 korral peatada lubatud sõidukiirust ületanud sõidukijuht," ütles Kuressaare piirkonnavanem Meelis Juhandi läinud nädalast kõneldes. "Kokkuvõttes kõrvaldasime nädal jooksul liiklusest 24 sõidukijuhti, kellest kuus olid asunud liiklusesse alkoholi tarvitanuna. Need on väga suured arvud, mis teevad meele kurvaks," rõhutas ta.

Politseisse toimetati nädala jooksul 11 inimest, kolm neist kainenema.

Kooli algusega seoses tänas Juhandi aga kõiki 21 vabatahtlikku, kes olid kahel hommikul politseinikel abiks koolide ümbruse ülekäiguradadel, et tuletada liiklejatele, eriti just autojuhtidele, meelde, et kooliaeg on käes ja liikluses tuleb olla eriliselt ettevaatlik.

"Olin ka ise kahel hommikul koolide juures ja pean tõdema, et suurimad patustajad liikluses on kahjuks lapsevanemad, kellele tuli päris mitu korda märkus teha," tähendas Juhandi. "Samas kiidan lapsi, kes olid enamjaolt liiklusteadlikumad."

Politsei piirkonnavanem avaldas lootust, et lapsevanematele tehtud märkused olid mõjusad ja et me kõik täiskasvanutena suudame olla oma lastele eeskujuks. "Muhedat kooliaasta algust!" soovis Juhandi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles