Tolli tänavale kerkib uus kortermaja

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
KORTERELAMU tuleb kolmekorruseline, korterite juurde kuuluvad ka kuur-panipaik ja parkimiskoht sisehoovis. Lisaks on elamusse planeeritud üldkasutatav jalgrataste hoiuruum.
KORTERELAMU tuleb kolmekorruseline, korterite juurde kuuluvad ka kuur-panipaik ja parkimiskoht sisehoovis. Lisaks on elamusse planeeritud üldkasutatav jalgrataste hoiuruum. Foto: KARISMA ARHITEKTID / AARA OÜ

Kuressaares Tolli 19 asuv planeeringuga kinnistu vahetas omanikku ning uuel omanikul, OÜ Aara esindajal Kaido Kuusel on kavas juba 2021. aasta kevadeks sinna püsti panna kortermaja.

"Tolli 19 kinnistule plaanin ehitada seitsme korteriga kortermaja," kinnitas Kuusk. Juba järgmisel nädalal algavad kinnistul tema sõnul arheoloogilised kaevetööd ja loodetavasti saab sügisel ikkagi ehitusega alustada.

Tolli tänavale kerkiva maja korterid on juba ette müüki pandud ning nende hinnad jäävad 74 000-121 000 euro vahele. Kinnistule korraldati mõned aastad tagasi ka arhitektuurikonkurss, mille võitis võistlustöö "Nihe". Töö autorid olid Martin Kinks, Risto Parve, Kai Süda ja Margit Valma arhitektuuribüroost KARISMA Arhitektid OÜ. Žüriisse kuulusid toona arhitektid Hannes Koppel, Tuuli Org ja Loona Lepp ning arendusfirma esindajad Märt Turk ja Margus Männik.

Žürii leidis, et võidutöös on korterite plaanilahendused hästi läbi mõeldud, loodud on huvitavaid kõrgeid ruume. 

Sümpaatseks loeti hoonemahtude kontseptsioonilist, naaberhooneid arvestavat nihet ja hoonete üldist arhitektuurset ilmet. Asendiplaani positiivseks küljeks loeti, et kõigile korteritele on õueala ühteviisi loogiliselt kättesaadav.

Aara OÜ on viimastel aastatel ehitanud Kuressaare vanalinna mitmeid uusi kortermaju, mille korterid on kiiresti ka omanikud leidnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles