ÜLESKUTSE: Ootame puuetega inimesi spordipäevale

Copy
Ratastool.
Ratastool. Foto: pxhere.com

Saaremaa puuetega inimeste koda ootab oma spordipäeval kaasa lööma kogu maakonna puuetega inimesi. 

Oleme oma traditsioonilist spordipäeva korraldanud juba üle kümne aasta. Seekord leiab see aset Kuressaare spordikeskuses järgmisel teisipäeval, 17. septembril kell 10–14.

Kavas  on  võistlused erinevatel kergejõustikualadel, mida oleme kohandanud vastavalt registreerunud sihtgrupile.

Mõõtu saab võtta hoota kaugushüppes, kuulitõukes (meestel 4 kg kaaluv kuul ehk naistekuul, naistel aga 3 kg kaaluv ehk noortekuul), 30 meetri jooks (k.a ratastooli ja muid abivahendeid kasutades). Lisaks on kavas kombineeritud võistlusala pallidega.

Osalejate arv on aasta-aastalt kasvanud ja loodame aktiivset osavõttu ka tänavu.

Tänavune spordipäev on eriline, kuna külla tuleb Eesti paralümpiakomitee, tutvustades uue alana istevõrkpalli. Seda ala on võimalik harrastada nii tervetel kui ka füüsilise puudega inimestel. Lihtne reegel on, et kõik peavad maha istuma ning mäng võibki alata.

Eesti paralümpiakomitee koondab enda alla Eesti nägemis-, kuulmis-, liikumis- ja osaliselt ka intellektipuudega spordiharrastajaid ja sportlasi, koordineerides nii nende liikumisharrastust kui ka saavutussporti. Lisaks korraldab paralümpiakomitee erinevaid koolitusi ja infopäevi puuetega inimeste spordist. Täpsemat infot paraspordi kohta saab lugeda www.paralympic.ee.

Ootame spordipäevast osa võtma kõiki huvilisi, sest liikumine on terviseks!

Osalejatel palume registreerida end e-meilil saarekoda@gmail.com või telefoninumbritel 53 443 692 (Marju), 53 038 239 (Kersti).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles