Veevärk asub kesklinna uputustest päästma

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
AIVAR SÕRM Kuressaares Kauba tänaval Johani spaa ees, kus pärast kesklinna uuendamist mitmel korral üle on ujutanud.
AIVAR SÕRM Kuressaares Kauba tänaval Johani spaa ees, kus pärast kesklinna uuendamist mitmel korral üle on ujutanud. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuressaare keskväljaku rekonstrueerimisega suuremate vihmade korral kaasnenud uputused jäävad loodetavasti peagi minevikku. 

Kuressaare Veevärk taotleb nimelt luba kaevetöödeks Koerapargi juures, mis sajuveeprobleemi vähemalt teatud osas leevendama peaks.

Veefirma juhatuse liige Aivar Sõrm rääkis, et keskväljaku rekonstrueerimine on oluliselt suurendanud kogutavat sajuveemassi ja mänginud ringi selle jaotumise erinevate trasside vahel. 

“Ta ujub juba siis, kui torustikud on alles pooltühjad...”

Väga suur osa sellest on olnud suunatud kaldega suhteliselt ühte auku endise Edu poe ette.

Selles olukorras jääb pikkade valingvihmade korral olemasolevast Kauba tänava sajuveetrassist Sõrme sõnul väheks. 

"Olukorra osaliseks lahendamiseks laiendame Tiigi tänava sademeveekollektorit, toome täiendava sademevee-

trassi Turu kaelast otse alla ja rekonstrueerime Johan spaast tuleva torustikulõigu Koerapargi ulatuses," selgitas Sõrm. 

Ehitustööd teeb tema sõnul ära SV Torutööd.

Osa asju peab Aivar Sõrme sõnul tehtud saama septembri lõpuks, osa oktoobri keskpaigaks. "Need sammud peaksid leevendama olukorda keskväljakul ja välistama üleujutused Johanis ja Tiigi tänava otsas," märkis ta.

Samas on keskväljaku uputamine tema hinnangul praegu suhteliselt autonoomne nähtus. "Ta ujub juba siis, kui torustikud on alles pooltühjad, ja selle olukorra lahendamisega suures plaanis tegeleb juba Saaremaa vald," nentis veefirma juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles