Saaremaa merepäästet likvideerimine ei ähvarda

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Saaremaa vabatahtlik merepääste. Foto on illustreeriv.
Saaremaa vabatahtlik merepääste. Foto on illustreeriv. Foto: Aare Kembre

Mõne päeva eest tuli avalikuks, et politsei- ja piirivalveametil on plaanis sel sügisel likvideerida Haapsalu merepäästeüksus, millega kaob ka kohalik merevalve. Ehkki Saaremaalgi on see kõneainet tekitanud, ei ole vähemalt praegu siin samasugust plaani.

Marge Kohtla.
Marge Kohtla. Foto: Erakogu

Politsei- ja piirivalveameti valmisoleku ja reageerimise büroo juhtivkorrakaitseametnik Marge Kohtla tõdes, et praegused arutelud Haapsalu piirkonnas töö ümberkorraldamiseks käivad suures osas just Saaremaa ja Hiiumaa piirkonna merevalve ja -pääste tugevdamise eesmärgil.

Ta selgitas, et kui tekib võimalus katta Haapsalu piirkond vabatahtlikega, siis on võimalik laevu hoida rohkem suursaarte lähistel, viies näiteks praegu Haapsalus paikneva merekindlama kaatri Kärdlasse, mis tähendab Hiiumaa merepäästjate tehnilise varustuse paranemist. "Ka tulevikus tahame rohkem PPA ressurssi panustada suursaartele, kust koos laevastikuga paremini täita muu hulgas merepiiri valve, reostustõrje ja merepäästega seotud ülesandeid," kinnitas Marge Kohtla.

Mis puutub Haapsalu merepäästeüksusesse, mida ähvardab likvideerimine, siis töötab sealses üksuses 11 inimest. Lääne Elu andmeil pakub politsei neist viiele – kolmele inimesele Läänemaal ja kahele Hiiumaal – tööd maismaapatrullis. Ülejäänud võiksid saada tööd idapiiril või politseilaevadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles