Villu Vakra tuli duatlonis Eesti meistriks

Alver Kivi
, Toimetaja
Copy
Esimene osa joostud ja nüüd liigub Villu Vakra rattasõidule.
Esimene osa joostud ja nüüd liigub Villu Vakra rattasõidule. Foto: Alver Kivi

Laupäeval järjekorras juba 24. korda toimunud Saaremaa duatlonil selgitati ka Eesti meistrivõistluste parimad. Villu Vakra sai üldarvestuses neljanda koha, kuid vanuseklassis 35–39 pälvis ta kulla.

Duatlonil tuli sportlastel joosta Kuressaare linnastaadionilt ümber lossipargi 5 km, sõita jalgrattaga 20,6 km ja joosta veel 2,5 km. Eesti meistriks krooniti Johannes Sikk, kes läbis võistlusmaa 57.05-ga. Põhidistantsi võitjana sai ta aastaks endale Kristjan Raiendi nimelise rändkarika.

Järgnesid eelmise aasta võitja Henry Räppo 57.50 ja Kristo Prangel 1.00.06-ga. Villu Vakra oli ajaga 59.36 neljas. Vanuseklassis 35–39 järgnesid talle Kristjan Silvet 1.02.37 ja Martin Kaljumäe 1.13.32-ga.

Parem mees oli ees

“TOP3 oleks olnud ideaalne, aga sain vähemalt ilusti lõpuni ja jõudsin selle piiri peale, kuhu tahtsin,” rääkis Villu Vakra. “Väga tehniline rada, palju pidi tagasipöördeid tegema ja see mängis ka rolli. Selles mõttes oli huvitav ja nõudis oskusi, ainult surumisega täna hakkama ei saanud.”

Esimese jooksuringi järel oli Villu Vakra seitsmes ja rattasõiduga tõusis ta kolmandaks, kuid lasi viimasel jooksuringil ühel konkurendil mööduda. “Jooksus läksin niipalju panema, kui tuleb, aga nii sääred kui reied olid krampis ja nägin, et täna poleks seda medalit ära võtnud, parem mees oli ees,” tõdes ta.

Vakra hinnangul tuuline ilm võistlust eriti palju ei mõjutanud. “Selles mõttes oli hea, et märg ei olnud ja jalgrattaga oli turvalisem sõita,” selgitas ta. “Aga tulemuste osas ei usu, et see mingit rolli mängis. Mulle meeldis, et vastutuules sai kõvasti sõita ja päris palju vahet vähendada.”

Rahulikum aasta

Villu Vakra sõnul on tema jaoks tähtis kodus võistelda ja iga triatlon või duatlon Saaremaal on teretulnud ning et Eesti meistrivõistlused on siin, on tema meelest üliäge. Selle võistlusega sai tänavune hooaeg ka läbi.

“Oligi plaanis võtta aasta rahulikumalt ilma täispikata,” märkis Villu Vakra. “Põhiline, milleks sai talvel vaeva nähtud, olid Saarte mängud, kus oli normaalne resultaat, aga kõige paremini õnnestus augustis Soomes üks poolpikk triatlon, kus sain aja alla nelja tunni. Järgmise aasta plaanid paigas veel ei ole.”

Iga-aastase Saaremaa duatloniga mälestatakse Estonial hukkunud Jaan Pehki ja Kristjan Raiendit, kelle osavõtul selgitati 1994. aastal Saaremaal välja esimesed Eesti meistrid duatlonis. Alates 1995. aastast on Saaremaa duatlon Jaan Pehki ja Kristjan Raiendi mälestusvõistlus ning samast aastast on võitjale määratud Kristjani viimase tööandja Malmerki poolt väljapandud rändkarikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles