Politsei: mobiilne liikluskaamera distsiplineerib

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Mobiilne liikluskaamera
Mobiilne liikluskaamera Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Juba juuli alguses rakendati üle Eesti tööle mobiilsed kiiruskaamerad ning üks selline alustas augustis viimaks tööd ka Saaremaa teedel.

Kolmapäeval oli kaamera Kuivastu maanteel. Kuressaare politseijaoskonna vanempiirivalvur Mark Leiner ütles, et mobiilne kiiruskaamera on nüüdseks töötanud pisut vähem kui kuu ja tuleb tõdeda, et kaamera juures oleva plakati nägemine distsiplineerib oluliselt juhtide liikluskäitumist. "Seega ei olegi oluline, palju trahve kaamera suudab toota, vaid see, et mobiilne kiiruskaamera rahustab liiklust, mis ongi seadme eesmärk," tähendas ta.

Leiner nentis, et jätkuvalt paneb politseid enim muretsema parvlaevale kiirustamine. "Aga mitte ainult – ka praamilt maha tulles pikas reas sõites algavad ohtlikud möödasõidud," lisas ta.

Mobiilne kiiruskaamera töötab samamoodi nagu kõik statsionaarsed kiiruskaamerad – kiiruseületajast tehakse pilt, mis läheb menetluskeskusesse ja sealt määratakse seaduserikkujale trahv. Päris nii asjad siiski ei käi, et politseinik paneb kaamera kuskile üles ja läheb siis ise muid toimetusi tegema, sest kaamera juures peab alati inimene kohal olema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles