Laulupeo repertuaar saab kokku 15. oktoobriks

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Saaremaa laulupidu
Saaremaa laulupidu Foto: Saarte Hääle arhiiv

Eile esimese koosoleku pidanud Saare maakonna 2020. aasta laulupeo toimkonna kinnitusel tehakse peo repertuaar osalejatele kättesaadavaks 15. oktoobriks.

Toimkonna esimees, Saaremaa valla kultuuri- ja spordiosakonna juhataja Aarne Põlluäär ütles, et peo tööplaan on paigas. Selle kohaselt peavad 15. oktoobriks lisaks repertuaarile olema määratud ka liigijuhid. Samal päeval algab ka registreerimine peole.

Peo kooriliigid on traditsioonilised: mudilas-, laste-, poiste-, nais-, mees- ja segakoorid, lisaks puhkpillid, rahvapillid ja sümfooniaorkester ning loomulikult ühendkoor.

"Põhiline on anda suund kätte, millise sisuga laulud tulevad. Leppisime kokku, et väga uut repertuaari tellima ei hakka. Mõned laulud võivad kooridel seetõttu olla kunagi juba selgeks õpitud," lausus Põlluäär.

16. novembril toimub maakondlik koorilaulupäev ja selleks ajaks peaks teada olema olulisim lugu ühendkooride repertuaarist, mida hakata harjutama. Peo kunstiline juht on Anu Lepik ja lavastaja Raul Vinni. Toimkonda kuuluvad veel Krista Lember, Anneli Teppo-Toost, Kristel Peel ja Rasmus Tüüts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles