Saarlased küsisid LEADER-meetmest üle poole miljoni euro

Saarte Hääl
Copy
Euroraha.
Euroraha. Foto: pxhere.com

Läinud kuul oli avatud Saarte koostöökogu (SKK) meetme 1 "Ettevõtete konkurentsivõime suurendamine ja ühistegevus" taotlusvoor, kuhu esitati läbi e-PRIA 25 taotlust. Ühtekokku küsiti toetusi ca 700 000 eurot.

Koostöökogu toob välja, et kuna toetuseelarve suurus on 253 113 eurot, siis ületab küsitud summa taotluseelarvet üle kahe ja poole korra (268,7%) ehk ligi 430 000 euro võrra. Keskmiselt küsiti toetust ühe projekti kohta 27 200 eurot. Seega on konkurents toetuse saamiseks äärmiselt tihe.

Järgmise sammuna vaadatakse kõik taotlused üle ja vajadusel saadab SKK taotlejale täpsustamiseks ja puuduste kõrvaldamiseks järelepäringu. Hindamiskomisjon koguneb 12.–13. novembril ning kõik taotlejad saavad võimaluse minna sinna oma ideed ja taotlust hindajatele suuliselt esitlema. Hindamise tulemusena kujuneb taotlustest paremusjärjestus, mis esitatakse kinnitamiseks 18. novembril toimuvale SKK üldkoosolekule.

Seejärel alustab taotluste menetlemist PRIA, kust laekuvad lõplikud tulemused hiljemalt järgmise aasta jaanuaris-veebruaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles