LUGEJA KIRI: Kultuuriruumi rikkus jõudis Taga-Sõrve

Maarika Naagel
Copy
Mehhiklanna ja udumurt Torgus.
Mehhiklanna ja udumurt Torgus. Foto: Erakogu

Möödunud laupäeva pärastlõunaks jõudis Torgu kogukonnamajja sõna otseses mõttes värvikas seltskond pärimuse väärtustajaid ja väärindajaid Moldovast Nigeeria ja Mehhikoni. Teoks sai juba üheteistkümnes (!) Eestis elavate vähemusrahvuste esindajate kokkutulek pealkirjaga "Kultuuriruumi rikkus 2019". Seekord siis Taga-Sõrves.

Päeva peasündmusena toimunud suure ühiskontserdi avas Sõrve Ammukeri naiste regilaul, kontsert jätkus Udmurdi, Ukraina, Marimaa ja Mehhiko etteastetega ning lõppes hoogsa nigeeria tantsuga. Enne kontserti sai kaasa lüüa mitmes põnevas pärimuslikus töötoas Moldova, Marimaa ja ka Sõrve pärimusest ning saada osa ühisest kokkamisest ja söömaajast Moldova ja Sõrve retseptide järgi. 

Välja oli pandud ka väike näitus erinevatest rahvariietest. Peopäeva lõpetas ühine tantsuring, kus Tammeougu Mari ja Auli pilli järgi sai proovida nii laulumänge kui ka seltskonnatantse.

Tore oli näha, et Eestimaal on endale kodu leidnud palju erinevaid rahvusi ja et paljud neist räägivad ilusat eesti keelt. Ja et nad leidsid tee Sõrvemaale, mis pealinnast vaadates ikka üks eriti kauge kant on. Erinevus tõesti rikastab!

Kokkutuleku eestvedajad olid Eestis elav marilanna Lyudmila Yamurzina Eesti folkloorinõukogu vähemusrahvuste töörühmast ning Tammeougu Mari Sõrvemaa pärimuse seltsist. 

Suur tänu neile! 

Tänu ka vabatahtlikele abilistele ja aktiivsele publikule, keda jagus sügispimedasse Iide külla ootamatult palju. See ettevõtmine väärib kindlasti kordamist!

Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles