Madalmaad soovivad jäädavalt loobuda Hollandi nimest

Urmas Kiil
Copy

Madalmaade võimud on otsustanud loobuda riiginimest Holland, kirjutab Briti päevaleht The Guardian.

Säärane radikaalne otsus langetati valitsuse algatatud programmi raames, mille eesmärk on parandada riigi imagot. Madalmaade praegune valitsus on seisukohal, et nimi Holland seondub paljudele võõramaalastele eelkõige narkootikumidega ja Tulpidemaa pealinnas Amsterdamis asuva Punaste Laternate kvartaliga (linnaosaga, kus õitseb seksiäri – toim).

Valitsuse otsuses märgitakse, et Madalmaade elanike soov on paista maailmas silma kui riik, kus peamiselt “tegeletakse kaasaegse tehnoloogia arendamisega globaalprobleemide lahendamiseks”. Lisaks soovib valitsus välisturistide silmis tõsta riigi kõigi maapiirkondade ja linnade atraktiivsust. Praegu külastavad välismaalased peamiselt pealinn Amsterdami. Briti väljaanne kirjutab, et juba eelseisval 2020. aastal kasutatakse riiginime Madalmaad aktiivselt Tokyo suveolümpiamängude ja Eurovisioni lauluvõistluse ajal.

Tänavu veebruaris tegi Amsterdami linnapea Femke Halsema ettepaneku reformida maailmakuulsat Punaste Laternate kvartalit. Ta teatas, et prostitutsiooni muutmine turismi peamiseks vaatamisväärsuseks ja tõmbenumbriks on alandav kogu riigile ja see on lubamatu.

Halsema sõnul on turistide suur hulk häirinud prostituutide igapäevatööd ja seadnud ohtu ka nende turvalisuse. Linnapea lisas, et sageli on esinenud juhtumeid, kus Punaste Laternate kvartalit külastavad turistid prostituute alandavad ja mõnitavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles