Heade tegude päev kutsub saarlasi annetamistalgutele

Saarte Hääl
Copy
Saaremaa arenduskeskuse konsultant Helje Pent.
Saaremaa arenduskeskuse konsultant Helje Pent. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Eestis esimest korda peetavad annetamistalgud pakuvad ka Saaremaa ja Muhu inimestele võimaluse head teha.

3. detsembril on vabaühendused üle Eesti oodatud oma tegevust tutvustama, uusi annetajaid otsima ning olemasolevate annetajatega sidemeid tugevdama. Kõik inimesed on aga oodatud nende jaoks tähtsat valdkonda toetama.

"Annetada soovijad saavad talgutega tutvuda ja vabaühendused oma talgu registreerida samal põhimõttel, nagu seda tehakse "Teeme ära!" talgupäeval," ütles sihtasutuse Saaremaa Arenduskeskus konsultant Helje Pent.

Internetilehekülje annetamistalgud.ee andmeil oli Saare maakonnas eilse seisuga registreeritud kolm talgut.

Annetajad saavad toetada Pikleri kolmnurga soetamist MTÜ-le Vaba Laps. Ühingu eesmärk on rikastada Saaremaa haridusmaastikku ning luua Saaremaale waldorflastehoid, kus lapsi ümbritseb rahulik ja turvaline kodune keskkond. Pikleri kolmnurk, mida ühing osta soovib, on nn ronipuu, mis arendab lapse koordinatsiooni ja motoorikat. Annetada saab internetis MTÜ pangaarvele.

Kuressaare haigla sünnitusosakond kogub aga annetusi järi ehk sünnitustooli ostmiseks. Annetada saab internetis Eestimaa sünnitusmajade toetusfondi kaudu, kes toetab sünnitusosakondi neile vajaliku aparatuuri soetamisel ja personali koolitamisel.

MTÜ Muhu Pärandikool korraldab aga 3. detsembril Liival pärandikooli raamatupoe talgud, kus on kavas värvida ja kinnitada lakke raamatupoe laelauad ning ruum korrastada. Samuti on võimalus anda nõu ruumi väljanägemise osas! Annetada saab kohapeal ja internetis.

Annetamistalgud on osa üleriigilisest kodanikuühiskonna nädalast Ühisnädal. Talgute eestvedajad on vabaühenduste liit koostöös vabariigi presidendi kantselei ja maakondlike arenduskeskustega. Samuti on abiks vabatahtlikud.

Eestis annetab heategevuseks keskmiselt iga neljas inimene. Selle näitaja põhjal kuulub Eestile maailmas 66. koht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles