Piirkondade mängudel mängiti kabet

Copy
Mängud käivad.
Mängud käivad. Foto: Aivi Auga

Saaremaa piirkondade kabevõistlustele tulid välja samad võistkonnad, kes aasta eestki. Ei olnud aga Leisit, kes küll üritas, kuid ei saanud võistkonda kokku.

Võistlused algasid suure pauguga: läinudaastane ülikindel võitja Kuressaare kaotas esimeses voorus Mustjala vastu 0,5 : 3,5! Salme võitis sama tulemusega Kärlat. Teises voorus kohtusid Salme ja Mustjala omavahel. Võiduga 2,5 : 1,5 asus Salme tabelit juhtima ning jäi liidriks peaaegu lõpuni. Küll asus liidrit löögiulatusest seirama Kaarma võistkond.

Kosus ka Kuressaare ning eelviimase, neljanda vooru järel olid esikolmikus Salme 12 ning Kaarma ja Kuressaare võrdselt 9,5 punktiga. 

Viimases voorus sai Salme esimese kaotuse – 1 : 3 Kuressaarelt. Kõige paremini sobis selline tulemus Kaarmale (Rein Kirst, Meelis Vaher, Enno Kermik ja Milde Burkova), kes alistas Kärla 4 : 0 ja saavutas 13,5 punktiga esikoha. Järgnesid poolepunktiliste vahedega Salme (Jaanus Vallaste, Meelis Uuväli, Ahti Lepp ja Ülle Rahula), Kuressaare (Ivar Truu, Jaan Truu, Villu Kallas ja Enda Torga) ning Mustjala. Tabeli lõpetasid Kihelkonna 5 ja Kärla 4 punktiga.

Laudade esikolmikud

  • I laud: 1. I. Truu 4,5; 2. Kirst 4; 3. Vallaste 3 punkti.
  • II laud: 1. Vaher 4; 2. Uuväli 3; 3.–4. Paavo Vara (Mustjala) ja J. Truu 2,5 punkti.
  • III laud: 1. Jevgeni Pirsi (Mustjala) 4; 2.–3. Lepp ja Kallas 3,5 punkti.
  • Naiste laud: 1. Burkova 4; 2. Rahula 3,5; 3. Airi Saarma (Mustjala) 3 punkti.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles