JUHTKIRI: Mis teeb elu ilusaks

Saarte Hääl
Copy
Kuressaare kesklinna jõudis jõulukuusk.
Kuressaare kesklinna jõudis jõulukuusk. Foto: Maanus Maasing / Saarte Hääl

Eilne päev Saare maakonnas oli olulisi sündmusi täis. Kui vaid mõnda nimetada, siis: Kuressaare keskväljakule jõudis jõulukuusk, Saaremaa ühisgümnaasiumi direktor tegi teatavaks kooli nimekonkursi võitja ning sotsiaal- ja tervisevaldkonna parimad pälvisid tunnustuse aasta tegijate ja nominentidena.

Seda, milline neist sündmustest kõige tähtsam on, otsustab igaüks meist – oma mätta otsast.

Kas Saaremaa ühisgümnaasiumist ehk SÜG-ist saab tõesti Saaremaa ühiskolleegium ehk SÜK – eks see paista. Otsuse teevad vallavõimud. Milline peab olema ühe maineka kooli nimi – ikka ilus ja väärikas. Puudutab ju nimevalik tuhandeid inimesi – nii neid, kes selles koolis õppinud ja töötanud, kui ka neid, kes teevad seda praegu ja tulevikus.

Vähemalt sama palju puudutab meid see, millised inimesed töötavad sotsiaal- ja tervishoiu valdkonnas. Pole need ametid ju kergete killast. Neid, kes oma ametile siiski truuks jäänud, ajendab töötama ka muu kui vaid soov leib lauale teenida. Tahe aidata, kasulik olla, teiste elu pisutki paremaks ja ilusamaks muuta.

Kui mitte elu, siis vähemasti sompus sügistalve aitab ilusamaks muuta kahar jõulupuu. Jääb üle oodata vaid esimest adventi, mil Kuressaare südalinna püstipandud kuusk tuledes särab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles