Tänak ja Järveoja said kätte võidukarika

Saarte Hääl
Copy
Martin Järveoja ja Ott Tänak.
Martin Järveoja ja Ott Tänak. Foto: twitter.com/OfficialWRC

Rahvusvaheline Autospordiliit FIA autasustas reedel Prantsusmaa pealinnas Pariisis asuvas Louvre’i muusemis WRC-sarja värskeid maailmameistreid Ott Tänakut ja Martin Järveoja.

Prantsusmaa pealinnas toimunud galal oli koos motospordi koorekiht ning Martin Järveoja ja Ott Tänak said kätte väljateenitud maailmameistrite võidutrofee. Autasu anti üle ka meeskondlikus arvestuses võidutsenud ja nüüdsest eestlastest rallipaari uus meeskond Hyndai. Lisaks anti MM-sarja võidukarikad veel F1 sarjas kuuendat korda maailmameistriks kroonitud Lewis Hamiltonile ning pjedestaali madalamatele astmetele tõusnud Valtteri Bottasele ja Max Verstappenile, samuti vormel-E sarja võitnud Jean-Eric Vergne'ile ja WRX klassi tšempionile Timmy Hansenile. 

ERR vahendas Tänaku autasustamistseremoonia eelseid sõnu: "Hea tunne on, kui oled midagi väga-väga pikalt püüdnud lapsepõlvest peale ja lõpuks saad selle ihaldatud tiitli kätte. Viimasel paaril aastal oleme sellele väga lähedale jõudnud, alati selle nimel võidelnud, aga erinevatel põhjustel me ei ole võitnud. Ma kaotasin nüüd oma õlgadelt suure koorma."

Tänak lisas, et see ei ole olnud kõige lihtsam teekond: "Ma olen käinud sõna otseses mõttes läbi tule ja vee. Peale kogu seda võitlust on hea võita MM-tiitel." Ta ütles, et Toyota oli eelmise aasta alguses noor meeskond, sest nad sisenesid autoralli karusselli 2017. aastal. "Me arenesime paari aastaga väga palju."

"Mul on olnud piisavalt õnne. 15 aastat tagasi ehitas Marko Märtin mulle seda teed. Meil on veel üks noormees, Jüri Vips, kes on väga lähedal vormel-1 meeskonda jõudmisel. Alati peab olema mees, kes teeb teistele teed. Ma usun, et meil on palju talente, aga keeruline on jalg ukse vahele saada," rääkis Tänak, lisades, et ei ole kunagi lihtne lahkuda meeskonnast, eriti sellisest nagu Toyota. "Alati on lihtsam jääda sinna, kus sa oled, aga mul on piisavalt motivatsiooni, et jätkata ülesse rühkimist ja ma tahan püüda lisaks ühele MM-tiitlile veel teistki. Ma loodan, et mul on Hyundaiga hea klapp ja mul on tunne, et see on meeskond, kus püüda järgmist tiitlit."

Ott Tänak ei kahtle enda sõnul sugugi, et on tuleval aastal heas meeskonnas. "Võtab kindlasti natuke aega, et harjuda, aga ma usun, et mul on võimalused tiitli nimel kaasa rääkida," rääkis ta. "Rallis on palju kogemusi vaja. Sul on vaja aega õppimiseks. Alguses ma olin rumal ja ei andnud endale seda aega. Ma tahtsin kohe võita, aga selles spordis on see keeruline. Ühel aastal pidin ma võidusõidud vahele jätma, kuna ma katkestasin palju, aga see oli hea koht, kust õppida. Ralli kestab tavaliselt kolm päeva. Isegi tavaelus on keeruline elada järjest kolm ideaalset päeva. Rallis peame me kompima oma piire ja selleks on vaja toetavat tiimi, et kõik sujuks."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles