Politseilt saab jõulukaardi üheksa liiklusrikkujat

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Must kaart
Must kaart Foto: Politsei

Politsei- ja piirivalveamet saadab tänavu üheksandat aastat korduvatele liiklusrikkujatele jõulukaardi, millega kutsutakse neid oma käitumist muutma. Saaremaal saab kaardi üheksa inimest.

Kaart saadetakse neile, kes on aasta jooksul toime pannud neli või rohkem liiklussüütegu. Tänavu on neid 857, kellest 46 saavad musta kaardi teist korda, kaheksa liiklejat juba kolmandat järjestikust aastat.

Kaardisaajate kõige levinum liiklusrikkumine on lubatud piirkiiruse ületamine, kuid just sõidukiirusest sõltub, kui rasked on õnnetuse tagajärjed. 73 korduvrikkujat põhjustasid viimase aasta jooksul 83 liiklusõnnetust, milles sai surma üks ja vigastada 23 inimest. Üks korduvrikkujatest põhjustas aasta jooksul kuus liiklusõnnetust.

Kiiruseületamised moodustasid kaardisaajate kõigist rikkumistest peaaegu 40 protsenti. Arvuliselt järgnesid muud rikkumised, tehnonõuetele mittevastava sõiduki juhtimine ning liikluskindlustuseta sõiduki juhtimine. Endiselt on sagedasemate rikkumiste seas ka juhtimisõiguseta või alkoholijoobes sõitmine ja turvavarustuse kinnitamata jätmine.

Käesoleva aasta suurim liiklusrikkuja on sama mees, kes eelmisel aastalgi. 1958. aastal sündinud mees saab musta kaardi kolmandat aastat järjest. Kokku oli tal tänavu 21 väiksemat liiklusrikkumist, mille eest määratud trahvisumma ulatus üle tuhande euro.

Kõige rohkem on kaardisaajate seas 25–29-aastaseid põhihariduse ja Eesti kodakondsusega noormehi. Kaardi saab ka 26 naist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles