Nõustaja Heli Maajärv: kurbuse vastu aitab tänutunne

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
ÕNNETUNNE ON KINNI MÕTLEMISES, leiab Heli Maajärv. Tema sõnul aitab nukruse ja üksildustunde vastu see, kui kellegi eest hoolitseda. Olgu see pealegi pelgalt lemmikloom või toalill.
ÕNNETUNNE ON KINNI MÕTLEMISES, leiab Heli Maajärv. Tema sõnul aitab nukruse ja üksildustunde vastu see, kui kellegi eest hoolitseda. Olgu see pealegi pelgalt lemmikloom või toalill. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Mida teha, kui jõulurõõmu asemel kipub peale kurbus, masendus ja üksildustunne? Jõulud ei tee kedagi õnnetuks ega üksildaseks, õnnetuks ja üksildaseks mõtleb inimene end ise, ütleb nõustaja ja koolitaja Heli Maajärv.

Selleks, et üksildust tunda, ei pea olema üksi. Ning selleks, et end mitte üksildasena tunda, ei pea tingimata seltskonda minema, ütleb Heli. "Üksildasena võib end tunda ka pere keskel, sest üksildus on inimese enda sees. Olen kohanud inimesi, kel justkui kõik olemas – pere ja kena kodu –, aga sisimas tunnevad nad ometi, et õnn või elurõõm on kadunud."

Heli meenutab sotsiaalmeediast loetud lookest: porikärbes lendab ringi ja leiab, et kogu maailm on otsatu ja ääretu muda. Mesilane aga lendab ringi ja leiab, et kogu maailm on üks lillemeri. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles