Muuseum kuulutas aasta teoks uuenenud Linnuse poe

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
UUEM JA UHKEM: Sel aastal on Liisi Ots palju energiat kulutanud poe kaubavaliku suurendamisele.
UUEM JA UHKEM: Sel aastal on Liisi Ots palju energiat kulutanud poe kaubavaliku suurendamisele. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

SA Saaremaa Muuseum nimetas asutuse tänavuseks aasta teoks piiskopilinnuse esimesel korrusel põhjaliku uuenduskuuri läbi teinud Linnuse poe.

Poe juhataja, koos Rita Valgega ka aasta kolleegi tiitli pälvinud Liisi Ots ütles, et kaupluse esimene hooaeg on olnud edukas ja külastajad müügikoha väga hästi vastu võtnud. "Varem paljud, eriti kohalikud inimesed ei teadnudki, et siin üldse pood on. See oli nii väike ja ei hakanud silma. Nüüd on meil aga tekkinud suisa püsikliendid mandrilt, kes suvel külastavad muuseumi, nüüd aga tulevad lihtsalt poest suveniire ostma," rääkis Ots. Püsiklientide elu peaks minema oluliselt mugavamaks pärast seda, kui tööle hakkab ka müügikoha e-pood.

Tänavu on sortimenti laiendatud  ja arendatud muuseumi omatooteid. Viimaste hulgas on nii muuseumiteemalisi dekoratiivküünlaid, piparkoogivorme, aga ka näiteks pisikese nipiga mälupulk. "Kõik, mis meil müügil on, on otsapidi seotud linnuse või Saaremaaga," kinnitas Ots.

Sihtasutuse juhatuse liige Rita Valge nentis, et Liisi Otsa käe all on pood teinud silmapaistva arenguhüppe. "Talle antud vahendid olid üsna napid, kuid tulemus on sellest hoolimata väga tugev. Ja see ei avaldu mitte ainult selles, et kaupa on rohkem ja poes mõnus olla, vaid ka käive on oluliselt suurenenud," lausus ta.

Muuseumipoe uuendused on õigupoolest alles esimene samm suuremast plaanist, mille järgi luuakse linnuse esimesele korrusele kaasaegne külastajate vastuvõtuala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles