Risto Lillemets võttis punktiga Madis Kallaselt maakonna rekordi

Alver Kivi
, Toimetaja
Copy
REKORDIMEES: Risto Lillemets kaugushüppel.
REKORDIMEES: Risto Lillemets kaugushüppel. Foto: Marko Mumm/EKJL

Nädalavahetusel Lasnamäe kergejõustikuhallis toimunud Eesti talvistel mitmevõistluse meistrivõistlustel püstitas U20 vanuseklassiga väljaspool arvestust võistelnud Risto Lillemets 5807 punktiga uue maakonna rekordi, lüües senist parimat Madis Kallast 1 punktiga.

“Eesmärk oli võistlus lihtsalt läbi teha,” tunnistas Art Arvisto juhendamisel treeniv ja hooaja kolmanda tulemuse teinud Risto Lillemets. “Kolme nädala pärast on täiskasvanute võistlused ja tahan seal hästi võistelda. Kuna esimene päev tuli hästi välja, siis võistlesin lõpuni. Maakonna rekordi üle on mul hea meel, aga tunnen, et on veel parandamisruumi.”

Üksikaladel sai Risto Lillemets kirja 7,16; 7.00; 13.92; 2.07; 8,24; 5.00 ja 2.52,11. Neist 1000 m jooksu peab ta ebaõnnestunuks, kuna jäi päeva lõpuks mineraalide puudusesse ja kolmandal ringil tõmbas jalad krampi. “Proovisin ikka lõpuni tulla, aga sinna jäi palju sisse,” lausus Lillemets, kes on rahul kõrgus- ja teivashüppe tulemusega, kuid tõkkejooksus saaks tema sõnul ka paremini.

Eesti meistrivõistlustel on Maicel Uibo järel jagamisel ka üks sisekergejõustiku maailmameistrivõistluste koht, mida asub ründama neli-viis meest. “Naudin võistlust ja annan endast parima,” kinnitas Risto Lillemets. “Kindlasti üritan, aga kui ei saa, pole ka midagi hullu lahti. Peamine, et olen terve.”

U14 vanuseklassis kuldmedali võitnud Ron Sebastian Puiestee kogus 5248 ja hõbeda saanud Andre Jürisson 4764 punkti. Mõlemad püstitasid kuus isiklikku rekordit, Ron Sebastian Puiestee parandas oma isiklikku rekordit koguni 200 punktiga.

U16 vanuseklassis oli Kennet Puiestee 3638 puntiga 7. ja Andri Jürisson 2370 punktiga 13. U18 vanuseklassis oli Jasper Haamer 3956 punktiga 8. Neidude U20 viievõistluses oli Marilis Remmel 3434 punktiga teine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles