Kultuuri- ja spordipreemiate kandidaadid teada

Saarte Hääl
Copy
Ain Anger on üks tuntumaid eesti ooperilauljaid.
Ain Anger on üks tuntumaid eesti ooperilauljaid. Foto: Sander Ilvest / Saarte Hääle arhiiv

Riigi kultuuripreemiate komisjon avalikustas preemiate kandidaadid, kelle hulgas on ka mitmeid Saaremaaga seotud inimesi.

Kultuuri elutööpreemiale on Kultuurileht esitanud nukunäitleja, lavastaja ja lastekirjaniku Helle Laasi, Saaremaa vallavolikogu ning Saaremaa kunstiklubi aga ajakirjaniku ja kirjaniku Enda Naaberi. 

Kapten Uno Lauri Merekultuuri Sihtasutus on seadnud kandidaadiks polaaruurija, kirjaniku, stsenaristi ja toimetaja Enn Kreemi, Eesti kunstiakadeemia, Eesti arhitektuurimuuseum ja Eesti arhitektide liit aga Saaremaal aastaid töötanud arhitekti Toomas Reinu. Eesti Kontsert on esitanud lavastaja ja teatritegelase, Kuressaare aukodaniku Arne Miku.

Kultuuri-ja spordipreemia kandidaadid.
Kultuuri-ja spordipreemia kandidaadid. Foto: SH

Kultuuri elutööpreemia antakse kolmele isikule ning ühe preemia suurus on 64 000 eurot

Kultuuri aastapreemiale on Eesti muusikanõukogu esitanud Eesti tuntuima ooperilaulja Ain Angeri. 

Viis preemiat suurusega 9600 eurot antakse möödunud aastal avalikkuseni jõudnud väljapaistvate loominguliste saavutuste eest. Spordi aastapreemiale on Eesti kergejõustikuliit esitanud Magnus Kirdi treeneri Indrek Tustiti.

Spordi aastapreemiaid antakse välja kuus, igaühe suurus 9600 eurot. Kollektiivi premeerimisel jaotatakse preemiasumma kollektiivi liikmete vahel võrdselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles