Kadunud Peeter leiti surnuna

Saarte Hääl
Copy
Foto: Marko Saarm

31. jaanuaril Sõmera hooldekodust lahkunud Peeter leiti täna üles drooni abiga, paraku ei olnud mees enam elus.

Kuressaare patrulltalituse välijuht Liis Laur andis infot, et täna hommikul kell 9 alustas politsei ühes vabatahtlikega taas Kärla piirkonnas otsinguid. Maastikul võtsid vabatahtlikud ning politsei sihiks läbi käia Viidumäe, Kihelkonna, Lümanda ning ka Sõmera hooldekodu ümbruse. Lisaks maastikul läbiviidud otsingule lennutas üks otsingutel osalenud vabatahtlik taeva alla ka drooni ning vaatas Sõmera hooldekodu ümbruse ka linnulennul üle.

Erinevad maalapid, raiesmikud ning võsastiku droonilennul üle vaadanud vabatahtlik märkas ühel hetkel küntud põllulapil maas lamavat kogu. Põllul lebanud mehe näol oli tegu hooldekodust omavoliliselt lahkunud mehega. Paraku oli mees surnud. Tema surnukeha saadeti surmapõhjuse selgitamiseks kohtuarstlikku ekspertiisi.

Politsei sai reedel politsei teate, et Sõmera hooldekodust lahkus 59-aastane terviseprobleemidega mees. Politsei käivitas otsingud, ent meest leida ei õnnestunud. Otsingutel aitasid kaasa ka SA Kadunud vabatahtlikud.

OPEROG pühapäevase otsingu juht Jaanus Mägi rääkis, et OPEROG otsija ja Leisi Vabatahtlik Päästekomando päästja Silvar Mehik tuli otsingule appi päästekomando drooniga, mis soetati Saaremaa Vallavalitsuse Kohaliku Omaalgatuse Programm 2019 kevadvooru ja Incap Estonia abiga.

SA Kadunud kirjutas, et droon, mille kasutamise eesmärgiks on maastikupõlengute avastamine ja kadunud inimeste otsimine, täitis täielikult oma eesmärki: "Kell 17:15, vahetult enne pimenemist, märkas Silvar lagedal alal põllu peal maas lamavat inimest, kelles Silvari antud juhiste järgi leidmiskohta liikunud SA Kadunud OPEROG Operatiivse Otsingugrupi otsijad tundsid avaldatud riietuse kirjelduse järgi ära 31. jaanuari õhtul kell 23:00 hooldekodust akna kaudu iseseisvalt lahkunud 59-aastase Peetri, kes kahjuks ei olnud enam elus."

Saarte Hääl avaldab Peetri perele kaastunnet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles