Risto Lillemets krooniti Eesti meistriks

Saarte Hääl
Copy
REKORDIMEES: Risto Lillemets kaugushüppel.
REKORDIMEES: Risto Lillemets kaugushüppel. Foto: Marko Mumm/EKJL

Lasnamäe kergejõustikuhallis toimunud rahvusvahelisel mitmevõistlusel, kus selgitati ka Eesti meistrivõistluste medaliomanikud, võitis Risto Lillemets uue maakonna rekordi 5996 punktiga kuldmedali.

“Neli punkti on iluviga, mis kindlasti kuulub tulevikus parandamisele,” vahendas Saaremaasport.ee Risto Lillemetsa kommentaari. “Maicel on minu iidol ja temaga koos on alati hea võistelda ning veel meeldivam on sellistele meestele ära teha. Aga siin on oluline, et ta ei olnud oma parimas vormis,” lisas Lillemts.

Rahvusvahelisel võistlusel teise koha saanud Risto Lillemets sai teivashüppes 5.10 ületamisega järjekordse isikliku rekordi. Nii oli ta enne 1000 m jooksu oma isikliku rekordiga võrreldes plussis 166 punktiga ning maailmaklassi näitava 6000 punkti saavutamiseks ja meistritiitli võitmiseks tuli joosta distants alla 2.49. Lillemetsa isiklik rekord on 1000 meetri jooksus 2.43,35.

Eesti meistrivõistluste kullaheitluses edestas Lillemets Maicel Uibot aga 102 punktiga. Paraku läbis Lillemets võistlusmaa 2.49,83-ga, kuid sellest piisas 2.47,03 kirja saanud Uibo alistamiseks. 

Avapäeva järel oli Risto Lillemets 3358 punktiga neljandal kohal. Teist päeva alustas Risto Lillemets 60 m tõkkejooksus 8,21 ja teivashüppes 5.10, mis on uus Saaremaa rekord. 

Järgmisel nädalal teeb Risto Lillemets Eesti meistrivõistlustel kaasa veel ka mõnel ükskikalal. Seejärel ootab ees väike puhkus ja algab ettevalmistus suviseks hooajaks, kus on ka kõrged sihid, teiste hulgas 8000 punkti. “Selle tegemine peaks olema lihtsam, kui seitsmevõistluses 6000 kokku saada,” lausus mitmevõistleja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles