JUHTKIRI Osakem märgata

Saarte Hääl
Copy
Foto: unsplash.com

Ajal, kus päris suhtlemist – mitte sotsiaalmeedia vahendusel – jääb aina vähemaks ja pahatihti naaber naabrit ei tunne, on üha olulisem see, et oskaksime märgata inimesi enda kõrval. Minu või sinu oskus märgata ja tähele panna võib olla kellegi jaoks väga oluline. Lausa elutähtis. 

Kas tead, kes on sinuga samas trepikojas või samas külas elavad inimesed? On neil pere või peavad nad üksi hakkama saama. Kas nad on terved või vajavad abi? Või oled oma muredegagi nii hõivatud, et teiste omade märkamiseks aega ei jää. 

Õnneks siiski leidub neid, kes panevad tähele, kui midagi tundub valesti olevat. Ja reageerivad. Nagu ühe Kuressaare kortermaja elanik, kes arvas, et ega`s tema eakas naabrinaine asjata vastu radiaatorit koputa – äkki on abi tarvis. Oligi – kiirabi viis naise haiglasse. 

Möödunud nädalasse jääb teinegi õnneliku lõpuga lugu: Leisi kandis elav tähelepanelik mees teatas häirekeskusele, et tema 69-aastane naaber pole mitu päeva kodus viibinud. Tänu tähelepanelikele inimestele õnnestus politseil mehe asukoht kindlaks teha ja ta koju aidata. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles