Vald pakub koolidele asenduspindu Upal

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Südamekodu ja kooli asenduspind Upal.
Südamekodu ja kooli asenduspind Upal. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa ühisgümnaasiumi ja Kuressaare Vanalinna kooli remondi ajaks aastatel 2021–2023 leiti koolidele asenduspinnad Upal, samas hoones eakatele mõeldud Südamekoduga. Kooli tee 5 asuvad koolidele mõeldud ruumid jäävad hoone teise tiiba.

Valla korraldatud pakkumisele esitati kolm pakkumist. Nõuetele vastava ja soodsaima üüriga oli Margo Nääliku pakkumine ruumidele üldpinnaga 1567,4 m² ja üüriga 3 eurot/m². Hinnale lisanduvad tasud tarbitud elektri, veevarustuse ja kanalisatsiooni ning kaugkütte eest.

Valla haridusosakonna juhi Urmas Treieli arvates on Upa lahendus igati mõistlik ja ainumõeldav terviklik lahendus. Teised pakkumised olid samuti head, aga nende rakendamine viiks kooli mitmetele eri kohtades asuvatele pindadele. Pakkumise eeltingimus nägi ette, et põhikooli osa peaks kindlasti olema ühes kohas, sest õpetajatel pole võimalik mitme koha vahet sõita. 

Arvestades, et remondi ajal ei ole mõlemas koolimajas jooksvaid kulusid, on Upa pindade hind üsna võrdväärne koolimajade omaga.

Toitlustamise osas läbirääkimised veel käivad. Treiel selgitas, et kuna toitlustama peab ühel ajal kuni 200 last, siis kõige tõenäolisem on toitlustamine samaaegselt ametikooli Upa söökla ja  Südamekodu baasil.

Treieli sõnul asenduspindade logistika keerukas ei ole. Praegu transpordivad bussid SÜG-i õpilasi Upale tööõpetuse tundidesse. Täpsustada on vaja liikluskorraldust Upal ja sinna viival kergliiklusteel.

Lõpliku otsuse lepingu sõlmimiseks teeb vallavolikogu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles