Flötist Siret Sui pürgib klassikatäheks

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
AASTA 2020: Siret Sui on valitud klassikatähtede telekonkursile.
AASTA 2020: Siret Sui on valitud klassikatähtede telekonkursile. Foto: KRÕÕT TARKMEEL

Reedel, 21. veebruaril ETV-s algaval konkursil “Klassikatähed” võistleb kaheksa noore muusiku hulgas ka Kuressaarest pärit flötist Siret Sui (19).

Orissaare muusikakoolis flööti õpetav Siret on ise õppinud Kuressaare muusikakoolis, seejärel Tallinna muusikakeskkoolis ja studeerib praegu Eesti muusika- ja teatriakadeemias Mihkel Peäske flöödiklassis.

Siret Sui on edukalt võistelnud mitmetel vabariiklikel ja rahvusvahelistel konkurssidel, osalenud meistriklassides ja soleerinud korduvalt Tallinna Kammerorkestri ja Tallinna muusikakeskkooli sümfooniaorkestri ees.

AASTA 2009: Siret Sui harjutab Kuressaare muusikakoolis Liivi Tamme käe all.
AASTA 2009: Siret Sui harjutab Kuressaare muusikakoolis Liivi Tamme käe all. Foto: Erakogu

Sireti konkurentideks telesaates on kitarrist Helin Hallik (Tallinna muusikakeskkool), bariton Kristjan-Jaanek Mölder (Mozarteum, Salzburg), saksofonist Karl Tipp (Eesti muusika- ja teatriakadeemia), klarnetimängija Mirjam Avango (Trossingeni muusikakõrgkool), tuubamängija Toomas Oskar Kahur (G. Otsa nimeline Tallinna muusikakool), viiuldaja Triinu Piirsalu (Sibeliuse akadeemia, Helsingi) ja pianist Tähe-Lee Liiv (Tallinna muusikakeskkool). Kokku kandideeris “Klassikatähed 2020” konkursile 26 muusikut, kellest 18 said võimaluse esineda Estonia kontserdisaalis žürii ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles