Tasuline parkimine võib naasta

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
ÕIGE MÕTE! Annette Rungi peab valla plaani parkimisele ajapiirang kehtestada igati mõistlikuks.
ÕIGE MÕTE! Annette Rungi peab valla plaani parkimisele ajapiirang kehtestada igati mõistlikuks. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa vald tahab Kuressaares laiendada ala, kus kehtib parkimise ajapiirang, ning hakata neilt, kes soovivad kauem parkida, tasu võtma või parkimiskorra eirajaid trahvima.

Selleks, et leevendada parkimiskohtade puudust, on vald juba mõnda aega kehtestanud osale kesklinna parkimiskohtadest ühetunnise ajapiirangu. Ent kesklinnas töötavad inimesed kipuvad jätma oma autod parklasse terveks päevaks. Seni ei ole parkimiskorra eirajaid karistatud, kuid see võib muutuda juba lähikuudel.

Vald plaanib juba sel kevadel suurendada nende parkimiskohtade arvu, kus tohib parkida vaid parkimiskella kasutades. Piirang kehtiks sadakonnal parkimiskohal tööpäeviti kell 10–17. 

Valla liikluskomisjon tegi ettepaneku, et kõigil neil kohtadel võiks olla lubatud tasuta parkida kaks tundi. Teistel parkimiskohtadel – aga kesklinna piirkonnas on kokku ligi 400 parkimiskohta – tohiks parkida piiranguta.

Samuti plaanib vald hakata parkimispatustajaid korrale kutsuma. Vallavalitsuse majandus- ja haldusosakonna juhi Mikk Tuisu sõnul ei ole veel täpselt selge, kes ja kuidas parkimist kontrollima hakkab. Ajapiiri ületanute ohjamiseks on kaalumisel kaks varianti: viivistrahv või tasuline parkimine.

Kesklinna parkimist peab probleemseks ka Annette Rungi, kes eile pärastlõunal Kuressaare kultuurikeskuse taga oma auto tunnise limiidiga kohale parkis. Ta käib linnas tihti tööasju ajamas ning saab oma asjad tunniga aetud. Ent väga tihti on kesklinnas väga raske leida vaba parkimiskohta. Tasuline parkimine aitaks küllap olukorda korrastada.

Kuressaare kesklinnas parkimine oli tasuline viimati 2008. aastal. Toona plaaniti algul tasulise parkimise ala laiendada, kuid lõpuks kaotati tasuline parkimine sootuks, sest parkimiskontroll oli halvasti korraldatud. “Vaatame, kas kõik sujub. Me ei tea, kas tekib kaos või mitte. Võib-olla ei ole tulevikus tasulist parkimist üldse vaja,” märkis toona Kalle Koov, kes pidas siis Kuressaare abilinnapea ametit.

Parkimiskitsikus on taas teemaks kerkinud viimastel aastatel. Hiljuti muutis Saaremaa tarbijate ühistu ka Saaremaa kaubamaja parkla tasuliseks just seetõttu, et parkimiskohti kippusid hõivama kesklinnas töötavad inimesed ning kaubamaja klientidele enam parkimiseks ruumi ei jäänud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles