Terviseamet: Koolivaheajal riskipiirkonnas käinud õpilastel on soovitatav jääda paariks nädalaks koju

Saarte Hääl
Copy
Selline näeb koroonaviirus 2019-nCoV välja, kui seda vaadata mikroskoobi all.
Selline näeb koroonaviirus 2019-nCoV välja, kui seda vaadata mikroskoobi all. Foto: Cdc/Cdc/ZUMAPRESS.com

Seoses koolivaheaja lõpuga tuletab Haridus- ja Teadusministeerium koolidele, õpilastele ja nende vanematele meelde Terviseameti soovitust, et koroonaviiruse suure levikuga riikides hiljuti käinud õpilased võiksid vahetult pärast reisi kaheks nädalaks koju jääda.

„Vaheaeg on läbi ja homme alustavad koolid uue hooga oma tavalist tööd. Möödunud nädalal diagnoositi Eestis esimene COVID-19  juhtum ja viiruse leviku takistamiseks peame kõik käituma teadlikult. Mõistlik on suhtuda viiruse ohtu tõsiselt. Seega soovitame koolidel võimaldada vahepeal riskipiirkonnas reisinud õpilastel 14 päevaks koju jääda,“ ütles haridus- ja teadusminister Mailis Reps.

„Koolid oskavad suurepäraselt kasutada kaasaegsed õpivõimalusi, et ka lühiajaliselt kodus viibivad lapsed saaksid saavutada ettenähtud õpitulemused. Samuti on see hea võimalus iseseisva õppimise oskuste rakendamiseks,“ lisas Reps.

Kõige usaldusväärsemat infot viiruse kohta saab Terviseametist, mis hoiab Eesti elanikke ja asjassepuutuvaid riigiasutusi meid mõjutavate arengutega kursis ning täiendab oma kodulehekülge pidevalt värskete andmetega.

Veebruari viimastel päevadel diagnoositi ühel Eesti alalisel elanikul COVID-19 ja asuti aktiivselt tegelema viiruse leviku takistamisega. Koroonaviirust tasub kahtlustada siis, kui on olemas nii äsjane reisikogemus haiguse levikupiirkonnast kui ka haigusele iseloomulikud sümptomid. Muul juhul võib olla tegemist Eestis praegu laialdaselt leviva gripi või gripilaadse viirusega. Viirus levib peamiselt lähedasel kontaktil nakkuskahtlase inimesega, kellel on nakkusele iseloomulikud sümptomid, eelkõige köha.

Riskipiirkonnad on praeguse seisuga Haiguste Ennetamise ja Tõrje Euroopa Keskuse (ECDC) hinnangu alusel Hiina Rahvavabariik, Põhja-Itaalia (Lombardia, Veneto, Emilia-Romagna ja Piemonte regioonid), Iraan, Jaapan, Singapur ja Lõuna-Korea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles