Lemmikloomade kalmistu projekt valmib aprilliks

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Kudjape kalmistu.
Kudjape kalmistu. Foto: Anette Sannik

Kudjapele kavandatud lemmikloomade kalmistu rajamine on jõudnud projekteerimiseni.

Kuressaare linnamajanduse juhataja Marek Koppel
Kuressaare linnamajanduse juhataja Marek Koppel Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Praeguseks on lemmikloomade kalmistu rajamiseks eraldatud maa-alalt maha võetud võsa ja tehtud geodeetiline alusmõõdistus, ütles töid korraldava Kuressaare Linnamajanduse juhataja Marek Koppel.

"Kalmistu rajamine on projekteerimise staadiumis. Märtsi lõpuks loodame saada projekti ja muinsuskaitseameti kooskõlastuse, et alustada kiviaia ehituse ja maapinna tasandamisega," sõnas ta.

Üle kümne aasta teemaks olnud kalmistu sai 2017. aasta detsembris sotsidelt 10 000 eurot nn katuseraha. Vallavalitsuse majandusosakonna juhataja Mikk Tuisk ütles, et raha kanti edasi ja eelmise aasta lõpu seisuga on seda kasutatud kiviaia ehitamiseks ja võsa mahavõtmiseks. "Kuna sügisesed ilmaolud läksid nii kehvaks, siis aeda ei jõudnud teha ning see töö jäi lepingusse vaegtööna üles ehk maksti kinni ja aed alles ehitatakse," lausus ta.

Katuseraha saab kasutada kuni kaks aastat ja seda käesolevasse aastasse edasi kanda poleks enam saanud. "Kuna kalmistu asukoha üle on erinevatel tasanditel nii palju vaieldud, siis see raha ootas suhteliselt viimase hetkeni," nentis Tuisk.

Loomade kalmistu rajatakse Kudjape surnuaia lõunaküljele kahe parkla vahelisele alale. Plats puhastatakse, kusjuures haljastatud puhverala inimeste ja loomade kalmistu vahel jäetakse alles. Enamiku töödest teevad ära Kuressaare Linnamajanduse mehed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles