Koroona Saaremaa koolid suletakse selleks nädalaks. Suletud on ka Ida-Niidu lasteaed ja Tuulte Roosi Rootsi tn rühmad (2)

Copy
Foto: Ben Birchall/PA

Kaks Saaremaal võetud koroonaviiruse proovidest olid Saarte Hääle andmetel positiivsed. Vallavalitsus otsustas koolid sulgeda. Suletud on ka Ida-Niidu lasteaed ja Tuulte Roosi lasteaia Rootsi tänava rühmad. Vallavalitsus palub tungivalt võimaluse korral koju jääda ka teiste lastaedade lastel. 

Saaremaa vallavanem Madis Kallas teatas uudistesaate AK vahendusel, et selleks nädalaks suletakse kõik Saaremaa koolid. Seejärel tehakse edasine otsus. Lasteaiad jäävad avatuks. Sulgemisest teatanud Ida-Niidu lasteaed ja Tuulte Roosi Rootsi tänava rühmad. 

Suletud on ka Kuressaare Ametikool, Luce erakool ja Naerusuu lasteaed

Vallavalitsus on otsustanud ära jätta ka järgmise nädalal alguses toimuma pidanud üle-eestilise huvihariduse konverentsi.

Terviseameti labor tuvastas kahel täiskasvanud saarlasel ja ühel tallinlasel nakatumise koroonaviirusesse. Tallinlane nakatus tõenäoliselt riskipiirkonnas viibides, saarlased võisid viiruse saada Saaremaad külastanud võrkpalluritelt. 

Terviseameti lääne regionaalosakonna juht Kadri Juhkami sõnul võisid mõlemad nakatunud saarlased kokku puutuda märtsi alguses Saaremaad külastanud võrkpalluritega.

„Ürituse korraldaja kinnitas, et Itaaliast saabunud mängijad on terved. Samuti andsime võistluse korraldajale täpsed juhised ürituse ohutuse korraldamiseks,“ ütles Juhkam, kelle sõnul vastutab ürituse terviseohutuse eest korraldaja.

Kõikide nakatunutega on terviseamet praeguseks ühendust võtnud ning nad viibivad kodusel ravil. Kokku on Eestis praeguseks registreeritud 16 koroonaviirusesse nakatumise juhtu.

Tekkis kõrge palavik, köha pole olnud

Saarte Hääle andmetel tekkis esimese positiivse proovi andnud saarlasel laupäeval palavik, mis püsis ka pühapäeval. Esmaspäeval küll palavikku enam polnud, kui kindluse mõttes lasi ta teha kiirabil koroonaviiruse proovi. Kui seni on räägitud ühe olulise sümptomina köhast, siis temal pole olnud senimaani ei köha ega kurguvalu.

Täna pärastlõunal helistati talle ja öeldi, et järgmised 14 päeva peab ta olema koduses karantiinis.

Kui seni on kõik nakatunud saanud viiruse välisreisil, siis esimene saarlasest haige nakatus Eestis.

Saaremaa vallavalitsusele teadaolevalt on Saaremaal tuvastatud COVID-19 positiivne diagnoos. Terviseameti ametlik kinnitus veel puudub.

Sellega seoses soovitab vallavalitsus teenistujatel ja hallatavatel asutustel loobuda välislahetuste ja õppereiside planeerimisest ning vältida puhkusereise riskipiirkondadesse.

Klubi kutsus fänne julgelt mängule

Enne Saaremaal peetud Saaremaa Võrkpalliklubi kohtumisi CEV Challenge Cupi veerandfinaalis Milano Allianz Powervolleyga, teatas võrkpalliklubi, et ootab mängudele täismaja publikut ja julgustas kõiki kindlasti mänge vaatama tulema.

"Kuna on ka muretsejaid koroonaviiruse osas, siis saame kinnitada, et Milano meeskond on terve – kellelgi ühtegi külmetushaigusele iseloomulike nähtusid ei esine, kinnitas klubi doktor. Oleme suhelnud Eestis nii Terviseameti, kui ka Saaremaa vallaga ning ühine seisukoht on meile antud – Terviseamet ei pea hetkel vajalikuks piirangute seadmist CEV Challenge Cup mängudele Kuressaares 4. ja 5. märtsil. Nagu alati tasub viirushaiguste hooajal kinni pidada väga täpselt hügieeninõuetest. Et seda lihtsam teha oleks paigaldame ka spordihoonesse käte desinfitseerimisvahendid. Olete kõik oodatud mängudele! Et inimesed saali ära mahuksid paigaldame eraldi lisatribüüni," kuulutas Saaremaa meeskond vahetult enne suurmänge Facebooki postitatud teates.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles