Vilsandi mereühendus saab tänavu ohutumaks

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Papissaare sadam enne ümberehitust
Papissaare sadam enne ümberehitust Foto: Saarte Hääle arhiiv

AS Saarte Liinid uuendab tänavu 1,4 miljoni euro eest Papisaare ja Vikati sadamat ning puhastab ka sadamate vahelist laevateed.

Papissaare sadama rekonstrueerimishanke võitis Leedu riigi suurosalusega Šilutės polderiai UAB, kellega Saarte Liinid sõlmib lähiajal lepingu. Odavaima pakkujana kohustub Šilutės polderiai 800 000 euroga süvendama sadama akvatooriumi, osaliselt rekonstrueerima vana kai ja ehitama uued kaiosad. Tööde nimistus on ka Papissaare ja Vikati sadama vahelise veetee korrastamine, mille käigus eemaldatakse kivid ja kohati ka süvendatakse sõidukanalit.

Vikati sadama Vilsandil rekonstrueerib 600 000 euroga BauEst OÜ. Lepingu järgi, mis sõlmiti juba läinud aasta oktoobris, võetakse vana kai lahti, pikendatakse mitukümmend meetrit ja tugevdatakse metallsulundiga, samuti süvendatakse sadama akvatooriumi. Paraku pole ilm siiani lubanud saarele toimetada ehitusmaterjali: küll oli veeseis kõrge ja siis jälle ei tekkinud merele jääkatet. Nüüd ei pääse eriolukorra tõttu Saaremaale ehitajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles