Sõmera Kodus tööjõuga raskusi

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Sõmera Hooldekodu
Sõmera Hooldekodu Foto: Saarte Hääl

Erihooldekodul, mille elanikud ja töötajad ootavad testimise tulemusi, on raskusi tööjõuga, kinnitas Hoolekandeteenuste pressiesindaja Katrin Pärgmäe. Esialgu saadakse veel oma jõududega hakkama, kuid olukord on erihooldekodus keeruline. 

„Mõned töötajad on koduses ennetavas karantiinis kokkupuute tõttu ja mõned on tavaliste haigustega haiguslehel,” selgitas ta. Olukord on tavalisest erinev selle tõttu, et ennetavalt suunatakse Sõmeral haiguslehele jääma ka väga kergete sesoonsete haigusnähtudega, millega tavaolukorras haiguslehte ei võeta.

Sõmera kodu pole seni kasutusele võtnud raskesti hangitavaid ühekordseid maske. Seni kuni nakatumisi esinenud ei ole kannavad töötajad Sõmera Kodus korduvakasutatavaid maske. 

Katrin Pärgmäe sõnul näeb nende kriisiplaan ette, et kui haigestumisi ei ole, siis kantakse  ühekordseid kindaid ning korduvkasutatavaid maske. Kinnaste varu olevat piisav. „Ennetusmeetmena kasutatavad korduvkasutatavad maskid on igal inimesel isiklikud ning nende pesu ja triikimisega tegeleb iga töötaja ise,” selgitas Pärgmäe. 

Ta selgitas, et juhuks kui  üksuses avastatakse nakatumine, on Hoolekandeteenuste kesklaos ja piirkondade vaheladudes olemas vajalik varu ühekordseid maske, respiraatoreid, kaitseülikondasid, prille, jalatsikatteid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles