Pensionide ja toetuste kojukande periood võib pikeneda

Saarte Hääl
Copy
Omniva meediasuhete juht Mattias Kaiv
Omniva meediasuhete juht Mattias Kaiv Foto: Omniva

Pensionärid ja vähenenud töövõimega inimesed, kellele on pensionid ja toetused seni koju viidud, saavad jätkuvalt oma pensioni või toetuse kätte kirjakandjalt ning kojukanne toimub ka eriolukorras. Aprillipensione ja toetusi toimetame plaanikohaselt kätte 6.–15. aprillini, kuid Saaremaal võib siinset pingelist olukorda arvestades nihkuda see periood mõne päeva võrra pikemaks.

Pensionide ja toetuste kojukandel kasutame kõiki ohutusmeetmeid, et kindlustada nii riskigruppi kuuluvate klientide kui ka kojukannet tegevate kirjakandjate tervisekaitse. Pensioni või toetust üle andes hoiab kirjakandja kliendiga kahemeetrist distantsi, kannab maski ning on varustatud desovahendiga. Eelkõige riskirühmade tervise huvides kehtib eriolukorras reegel, et kirjakandja kellegi eluruumidesse ei sisene. Pensionid ja toetused maksab kirjakandja võimalusel välja õues värskes õhus, selle võimaluse puudumisel aga trepikojas.

Eesti Post, sotsiaalkindlustusamet ja töötukassa paluvad ka pensionide ja toetuste saajail hoida kirjakandjaga 2-meetrist vahet, kasutada allkirja andmisel oma kirjutusvahendit ning võimalusel tulla raha vastu võtma õue. 

Mattias Kaiv, Omniva meediasuhete juht

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles