Perearstid said vallalt koroonat põdenute jaoks juhise

Saarte Hääl
Copy
Kuna iga patsient on oma tervisemures erinev, siis on meditsiin alati personaalne.
Kuna iga patsient on oma tervisemures erinev, siis on meditsiin alati personaalne. Foto: Karen Karakhanian / PantherMedia / Karen Karakhanian

Saaremaa vallavalitsus saatis maakonna perearstidele juhised, mille järgi saab haigla ja sotsiaalvaldkonna töötajad ning hooldekodude kliendid koroonaviirusest tervenenuks tunnistada.

Pöördumisele allakirjutanud vallavanema Madis Kallase sõnul sisaldab terviseameti saadetud juhis kaht võimalikku alternatiivi, kuidas COVID-19 viirusesse nakatunud inimene terveks tunnistada. 

Olukorra üheseks lahendamiseks tegi Saaremaa vallas koroonaviiruse leviku tõkestamiseks ja sellega seonduva lahendamiseks moodustatud komisjon omalt poolt järgmised ettepanekud.

Maakonna sotsiaalvaldkonna töötajal ja Kuressaare haigla töötajal on õigus tööle naasta siis, kui haigusnähtude algusest on möödunud vähemalt kaheksa päeva ning viimase 72 tunni jooksul pole olnud palavikku (palavikualandajaid kasutamata). Samuti peavad olema taandunud hingamisteede haigussümptomid. 

Lisaks nendele tingimustele peab olema kaks negatiivset koroonaviiruse proovi kahest järjestikusest vähemalt 24-tunnise vahega hingamisteedest võetud proovist. 

Koroonaviirusesse nakatunud kliendi suunamiseks hooldekodu teise osakonda või hooldekodusse peab haigusnähtude algusest olema möödas vähemalt 14 päeva; viimase 72 tunni jooksul ei tohi olla palavikku (palavikualandajaid kasutamata) ning hingamisteede haigussümptomid peavad olema taandunud. Samuti peab olema kaks negatiivset COVID-19 proovi kahest järjestikusest, vähema kui 24-tunnise vahega hingamisteedest võetud proovist. 

Positiivse proovi korral tuleb testi korrata mitte varem kui viie päeva pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles