Saaremaa ettevõtjad paluvad piirangute lõpetamist

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Robert Pajussaar
Robert Pajussaar Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Saaremaa ettevõtjate liit läkitas pöördumise Saaremaa valla COVID-19 leviku tõkestamiseks loodud komisjonile ning vallavanem Madis Kallasele, paludes lõpetada eriolukorraks kehtestatud piirangud ettevõtjate jaoks alates 1. maist.

Liidu juhatuse esimees Robert Pajussaar toob välja, et viimased kuus nädalat on ettevõtjate jaoks olnud pingelised. Lisaks vähenenud, kui mitte olematuks langenud käibele, lisandub juurde hirm tuleviku ees. „Kas ja kuidas on võimalik äritegevusega edasi minna? Suuremal osal Saaremaal väikeettevõtetel ei ole piisavalt rahalisi vahendeid, millele toetuda,“ märgib Pajussaar.

Lähtuvalt eeltoodust ja viiruse Covid-19 jätkuva taandumisega ning olukorra stabiliseerumisega Saaremaal palub ettevõtjate liit piirangute kaotamist Saaremaa valla ettevõtetele. „Soovime taastada kauplemis- ja tegevusluba eraldi sissepääsuga toitlustus-, teenindus- ja kaubandusettevõtetele Kuressaares alates 1. maist,“ märgib Pajussaar. 

„Oleme valmis järgima terviseameti eeskirju, võtma kasutusele igakülgsed meetmed teenuse ohutuks pakkumiseks: teenindajate isikukaitsevahendid, pidev pindade ja inventari desinfitseerimine, 2+2 reegel, võimalikult kontaktivaba teenindus, klientide arv vastavalt lubatud ruutmeetritele.“

Ettevõtluse taastamine saarel on muutunud hädavajalikuks. „Eesti töötukassa toetus lõppeb enamuse ettevõtjate jaoks aprilli lõpuga, seega ettevõtete pankrottide ja töötajate koondamiste vältimiseks peab ettevõtja alustama tavapärast majandustegevust võimalikult kiiresti,“ toonitab Robert Pajussaar ettevõtjate nimel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles