Vallavalitsus volinik Andres Tinno eelnõud ei toetanud

Saarte Hääl
Copy
Raha.
Raha. Foto: freepik.com

Saaremaa vallavalitsus leiab, et 25 000 euro suurune toetus Saaremaal tööd alustavale arstile on tõhus meede tohtrite põua leevendamiseks, ent vastavat eelnõud selle praegusel kujul ei toeta. 

Möödunud nädalal esitas Saaremaa vallavolikogu liige Andres Tinno volikogule eelnõu, mille järgi toetaks vald viieks aastaks Saaremaale tööle saabuvat nimistuga perearsti või eriarsti 25 000 euroga. 

Volikogu esimees Tiiu Aro suunas eelnõu vallavalitsusele, et see oma seisukoha annaks.

“Ühekordselt makstav toetus eelnõus väljapakutud määras oleks kindlasti atraktiivne meede,” kirjutas vallavanem Madis Kallas vastuseks volikogu esimehele. Tema sõnul on sarnased toetused olnud tõhusad õpetajate värbamisel maakoolidesse. 

Vallavanem leidis siiski, et esitatud kujul tekitab eelnõu vallavalitsuses aga teatud küsimusi. 

“Kuidas näiteks käitutakse olukorras, kus toetuse taotlejaid on mitu või kas eelnõu koostaja on pidanud silmas, et toetust antakse mitmele perearstile ja eriarstile aastas,” kirjutas Kallas. “Lisaks pole ka selgitatud, mille arvelt valla eelarvelises mõistes toetussumma kaetakse, seda enam olukorras, kui aastas antakse välja rohkem kui üks toetus.”

Kallase sõnul ei saa vallavalitsus eelnõud selle praegusel kujul toetada, küll aga on vallavalitsus valmis valla 2021. aasta eelarve menetlemisel eelnõus toodut arutama ja koostöös vallavolinik Andres Tinnoga koostama täpsustatud tingimustega eelnõu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles