Reformierakond tegi ettepaneku Vanalinna kool rekonstrueerida (2)

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Kuressaare Vanalinna Kool.
Kuressaare Vanalinna Kool. Foto: Facebook

Reformierakonna Saaremaa piirkonna juhatus ühes volikogu fraktsiooniga otsustas teha Saaremaa vallavolikogule ettepaneku rekonstrueerida täielikult Kuressaare Vanalinna kooli hoone, kasutades selleks riigi täiendavalt eraldatud investeeringuraha.

“On oluline, et Saaremaa lapsed saaksid tulevikus korralikes tingimustes õppida,” ütles erakonna Saaremaa piirkonna juht Kalle Laanet Saarte Häälele. 

Kuna saabuv majanduslangus on ilmselt vältimatu, võib arvata, et täiesti uue koolimaja ehitamiseks ei jätkuks kõigi eelduste kohaselt nagunii lähemas tulevikus finantse. Seega tuleks nii kiiresti kui võimalik korda teha ajalooline koolihoone, et see niisama seistes edasi ei laguneks.

“Leidsime, et esmajärjekorras tuleks korda teha ajaloolised hooned, antud juhul Kuressaare Vanalinna kool, ja luua seal meie lastele head õpitingimused,” märkis Laanet.

Esialgse projekti kohaselt läheks kooli rekonstrueerimine Kalle Laaneti sõnul maksma 3–4 miljonit eurot. Majanduslanguse tingimustes hinnad aga langevad, mistõttu oleks ainuõige aeg kasutada riigi eraldatud investeeringuraha kooli kordategemiseks nüüd ja kohe.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles