Kesklinna söögikohad küsivad vallalt suveks rendivabastust

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
KOHVIKUD ootavad kliente ja rendivabastust.
KOHVIKUD ootavad kliente ja rendivabastust. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuressaare südalinnas asuvad kümme kohvikut-restorani pöördusid ühiselt Saaremaa vallavalitsuse poole, et koroonast tingitud keerulistes oludes saada vabastus väliterrasside renditasust.

Söögikohad toovad oma ühispöördumises välja, et teadaolevalt on toitlustusettevõtete tegevus olnud eriolukorrast tulenevalt olulisel määral piiratud või täielikult seiskunud, mis asetab ettevõtjad majanduslikult väga raskesse olukorda. 

“Kuigi piiranguid on hakatud leevendama, esineb eelseisva turismihooaja suhtes endiselt suur ebakindlus,” toonitavad kesklinna toidukohtade esindajad. “Teada on, et paljud planeeritud suurüritused ei saa eeloleval suvel toimuda, mistõttu võib igal juhul arvestada turistide külastatavuse olulise langusega võrreldes eelnevate aastatega.” 

Seega on selge, et viirusest ja eriolukorrast taastumine kujuneb toitlustusettevõtetele keeruliseks ja pikaajaliseks protsessiks. Toitlustusettevõtjad leiavad siiski, et teenuse pakkumise jätkamine kannab ühist eesmärki naasta normaalse elurütmi juurde ning omab märkimisväärset rolli turismisektori arengus, kujundades turistide üldist muljet linnakeskkonnast. “Kindlasti aitab eelnevale kaasa teenuse pakkumine väliterrassidel, mis muu hulgas on oluline ka avalikus kohas 2+2 reegli järgimise seisukohast,” leiavad toitlustajad. 

Seega paluvadki Kuressaare kesklinna toitlustusettevõtjad Saaremaa vallalt tuge raskete aegade ületamisel ning teevad ettepaneku kaaluda kõikide kesklinna toitlustus-

ettevõtjate puhul väliterrasside renditasust vabastamist 2020. aastal. 

Ühispöördumisele kirjutasid alla Mosaiik Grupp OÜ, Fresh Kohvik OÜ, Seelight OÜ, Spring Cafe OÜ, Nimetu Kuressaare OÜ, Saare Partner OÜ, Kodulinna Lokaal OÜ, Classic Kohvik OÜ, Arensburg OÜ ja Seffu Food OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles