Külalistohtrid taasalustavad haiglas vastuvõtte

Copy
Onkoloog dr Kristiina Ojamaa.
Onkoloog dr Kristiina Ojamaa. Foto: Ida-Tallinna keskhaigla.

Eriolukorra järel alustavad Ida-Tallinna Keskhaigla arstid taas vastuvõtte Kuressaare haiglas.

Esimesena hakkavad vastuvõttudega pihta Ida-Tallinna Keskhaigla onkoloogid 3. juunil.

Onkoloogiakeskuse juhataja dr Kristiina Ojamaa sõnul toimuvad vastuvõtud juunis endise intervalliga – iga kahe nädala tagant.

 Kuressaare Haigla ravijuht dr Edward Laane avaldas heameelt selle üle, et haiglatöö tavarütm taastub ja tipp-spetsialistid taas Kuressaarde jõuavad.

„Meile on äärmiselt oluline pakkuda tipptasemel eriarstiabi kohapeal ja selleks on ITK ulatanud saare kogukonnale oma abikäe," ütles Laane. "Loodame üheskoos lähima kuu-paari jooksul käivitada päevastatsionaari, kus meie patsiendid saavad nii vähiravi kui kopsuhaiguste bioloogilist ravi."

Laane sõnul on koostöös ITK onkoloogidega plaanis kaardistada vähihaigete teekonnad ja luua ühised onkoloogilised konsiiliumid.

Dr Ojamaa kinnitas, et Saaremaa patsiente eriolukorra ajal ravi ja tähelepanuta ei jäetud. "Patsientide puhul, kes olid tablettravil, saime hakkama kaugvisiitidega – vestlesime telefoni teel ning arutasime läbi raviplaanid ja vajalikud uuringud," rääkis onkoloogiakeskuse juhataja.

Ka eriolukorra ajal pääsesid Saaremaa patsiendid Ida-Tallinna Keskhaiglasse ravile.

„Töötasime koostöös meie infektsioonikontrolli ja Kuressaare Haiglaga välja meetmed, et patsiendid saaksid ikkagi Tallinnas ravil edasi käia,“ rääkis Ojamaa.

Selle, kas inimene peab tulema onkoloogi vastuvõtule ning kas Tallinnasse või Kuressaarde, kas ta vajab lisauuringuid või peaks teda vaid jälgima, saab kõige kiiremini välja selgitada läbi e-konsultatsiooni. „E-konsultatsiooni saab tellida perearst," selgitas dr Ojamaa. "Onkoloogia eriala e-konsultatsioonidele vastab alati onkoloog ja see on kiire võimalus saada olulist infot."

ITK onkoloogid alustasid Saaremaal vastuvõtte 2019. aasta mai lõpus ja seitsme kuuga tehti onkoloogidele 178 visiiti.

Ida-Tallinna Keskhaigla arstid teevad vastuvõtte Kuressaare Haiglas kokku kuuel erialal: onkoloogia, neuroloogia, reumatoloogia, günekoloogia, kõrva-nina-kurguhaigused ja silmahaigused. Vastuvõtud hakkavad pihta juunikuu jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles